Οι EXODUS στο Chania Rock Festival!!!

0
1209
Exodus

Exodus

CHANIA ROCK FESTIVAL

(26-27 Ιουλίου 2024 – Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, Χανιά)

Αν υπάρχει ένα συγκρότημα που δικαιούται να μπει «σφήνα» στο Big 4 του thrash metal, ανάμεσα στους METALLICA, SLAYER, MEGADETH και ANTHRAX, αυτοί σίγουρα είναι οι EXODUS από το Bay Area! Οι EXODUS, λοιπόν, είναι και το δεύτερο όνομα που έχουμε την τιμή να ανακοινώσουμε για το Chania Rock Festival, σε μία αποκλειστική εμφάνιση για την Ελλάδα στο 2024, απ’ όπου θα ξεκινήσουν την Ευρωπαϊκή περιοδεία τους, στις 26 Ιουλίου, παίζοντας κάτω από τους BLIND GUARDIAN, που είναι οι headliners!!!

Όταν μιλάμε για ιστορικά άλμπουμ στον συγκεκριμένο ήχο, σίγουρα το “Bonded by blood”, κατέχει εξέχουσα θέση σ’ αυτή τη συζήτηση. Ένα άλμπουμ που είναι κι ένα από τα μεγαλύτερα “what if” της μεταλλικής ιστορίας, επειδή δεν είναι και λίγοι αυτοί που πιστεύουν, ότι αν δεν είχε μεγάλη καθυστέρηση στην κυκλοφορία του, θα μπορούσε να έχει τον ίδιο ή παρόμοιο αντίκτυπο με το ντεμπούτο των METALLICA, το “Kill ‘em all”, που είχε βγει λίγους μήνες πριν. Και μιλώντας για METALLICA, θα πρέπει να τονίσουμε, ότι ο κιθαρίστας τους, Kirk Hammett, υπήρξε ιδρυτικό μέλος των EXODUS!

Η πορεία των Αμερικάνων, υπήρξε εξαιρετική, όσο και ταραχώδης, με αρκετές αλλαγές μελών αλλά και επιτυχίες όπως το “Toxic waltz”, ίσως τον απόλυτο thrash metal ύμνο και δίσκους όπως το “Fabulous disaster”. Η διάλυσή τους στα 90s ήταν προσωρινή, η επιστροφή τους όμως με το “Tempo of the damned” το 2004 ήταν τόσο εκκωφαντική, που υπήρξε αποφασιστικής σημασίας για την αναγέννηση ολόκληρου του μουσικού είδους που υπηρετούν αγνά και ανόθευτα όλα αυτά τα χρόνια. Ακόμα και όταν ο ηγέτης και κιθαρίστας τους, Gary Holt, πήγε ως full μέλος στους SLAYER το 2013 (έπαιζε μαζί τους και νωρίτερα), είχε ξεκαθαρίσει ότι το γεγονός αυτό δεν θα είχε κάποιο αντίκτυπο στους EXODUS, κάτι που τήρησε απαρέγκλιτα.

Ιστορικό συγκρότημα, με λαμπρό παρόν όμως και νέο δίσκο που θα μπουν στο στούντιο να τον ετοιμάσουν μέσα στην άνοιξη, οι Αμερικάνοι thrashers, είναι έτοιμοι να δώσουν ένα “Lesson in violence” στο φετινό Chania Rock Festival, 12 ολόκληρα χρόνια μετά την τελευταία εν Ελλάδι εμφάνισή τους.

Και φέτος μόνο Κρήτη και φέτος μόνο Χανιά!

Early Bird εισιτήρια (περιορισμένος αριθμός) 37 €

Online Tickets: https://www.chaniarockfestival.gr/en/tickets

https://www.facebook.com/ChaniaRockFestival

Μείνετε συντονισμένοι, καθώς ακολουθούν κι άλλες ανακοινώσεις τις ερχόμενες εβδομάδες.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το πιο «καυτό» συναυλιακό όνομα του 2023 στο χώρο της heavy metal μουσικής, ήταν δίχως αμφιβολία, αυτό των BLIND GUARDIAN, οι οποίοι ήρθαν είδαν και γέμισαν όποιον συναυλιακό χώρο βρήκαν μπροστά τους! Οι Γερμανοί βάρδοι, δεν είναι άγνωστο όνομα για το φεστιβάλ μας, μιας κι έχουν εμφανιστεί πάλι τον Ιούλιο του 2017 σε μία αξέχαστη βραδιά κι ένα ιστορικό sold-out, ενώ ο τραγουδιστής τους, Hansi Kursch, λάτρης του όμορφου νησιού μας, δεν παρέλειψε να το επισκεφθεί δύο χρόνια αργότερα με τους DEMONS & WIZARDS.

Η επερχόμενη εμφάνιση, λοιπόν, των BLIND GUARDIAN στο Chania Rock Festival, είναι ίσως το …χειρότερα κρυμμένο μυστικό, αφού το ίδιο το συγκρότημα έκανε την αποκάλυψη από σκηνής, κατά τη διάρκεια της τελευταίας εμφάνισής τους στην Αθήνα.

Είναι αλήθεια λοιπόν. Οι BLIND GUARDIAN, θα είναι οι headliners για την πρώτη μέρα του φεστιβάλ, την Παρασκευή 26 Ιουλίου. Ειλικρινά, δεν θα μπορούσαμε να σκεφτούμε κάτι καλύτερο για το καλοκαίρι του 2024, εκτός από το συγκρότημα που ίσως και να είχε το πιο ενθουσιώδες feedback απ’ όλα όσα έχουν παίξει ποτέ στο Chania Rock Festival, στην καλύτερη –ίσως- στιγμή της καριέρας τους, όπου η δημοφιλία τους έχει αγγίξει ιστορικό …υψηλό!!!

Μέχρι τις 26 Ιουλίου, έχουμε όλοι τον απαραίτητο χρόνο να κάνουμε τις φωνητικές μας ασκήσεις, ώστε να μπορούμε να τραγουδήσουμε όλοι μαζί, με μία φωνή, τους στίχους του “The bard’s song”, όπως συμβαίνει διαχρονικά σε κάθε συναυλία τους και να ριγήσει η σπονδυλική μας στήλη…
“Tomorrow will take us away far from home

No one will ever know our names

But the bards’ songs will remain”

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here