ΧΞΣ – “The seven seals of the apocalypse – (Revelation 5:7)” (self-released)

0
727
ΧΞΣ

ΧΞΣ

Ο Σάκης Τόλης φαίνεται ότι βρίσκεται σε οργασμό δημιουργικότητας τα τελευταία χρόνια, κυκλοφορώντας ένα ακόμα προσωπικό album μετά το “Among the fires of hell”. Αυτή τη φορά δεν χρησιμοποίησε το πραγματικό του όνομα, αλλά το ΧΞΣ που είναι και κομμάτι από το, προ δεκαετίας, album των ROTTING CHRIST, “Κατά τον δαίμονα εαυτού”.

Αν το “Among fires of hell” είχε σαφείς συγγένειες με την εποχή του “A dead poem” των ROTTING CHRIST, αυτό το album έχει την ηχητική και συνθετική προσέγγιση της ύστερης εποχής της μπάντας του. Με θεματολογία βασισμένη στην Αποκάλυψη του Ιωάννη, τα 7 μέρη του είναι κυριαρχημένα από τα πολύπλευρα φωνητικά που ξεκινούν από απαγγελίες και φτάνουν στη χαρακτηριστική φωνή που τον έχουμε συνηθίσει με τους ROTTING CHRIST.

Σε καθαρά μουσικό επίπεδο ο Σάκης Τόλης εδώ περισσότερο δίνει έμφαση στην ατμόσφαιρα και λιγότερο στη σύνθεση που να βασίζεται σε riffs, επιμένοντας στο κοφτό ρυθμικό παίξιμο της κιθάρας όπως την ξέρουμε στα τελευταία album των ROTTING CHRIST. Όπως είναι αμέσως αντιληπτό θα προκύψουν συγκρίσεις που δεν θα δικαιολογήσουν τη σημασία αυτού του album πέρα από την πείνα των οπαδών τους να ακούσουν κάτι καινούριο από εκείνον μετά το “The heretics”. Προσωπικά δεν μου προκάλεσε σε κανένα του σημείο κάποια έκπληξη, δίνοντάς μου την αίσθηση του ανολοκλήρωτου και βεβιασμένου.

Θα μπορούσε να είναι το καινούριο ROTTING CHRIST άλμπουμ; Ευτυχώς όχι, ελπίζοντας ότι όταν έρθει η στιγμή για την κυκλοφορία του, το άλμπουμ αυτό θα μπει στη λήθη, δικαιολογώντας την απόφασή του να το δώσει στο bandcamp του χωρίς ειδική αναφορά. Θα πρότεινα στους οπαδούς των ROTTING CHRIST να το δεχτούν ως ένα δίσκο που θα εντείνει την αγωνία τους, παρά να μετριάσει την ανάγκη τους για νέο υλικό από την κύρια μπάντα του.

6 / 10

Λευτέρης Τσουρέας

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here