BanDemonic #interview

0
83

BanDemonic, μία heavy metal μπάντα αποτελούμενη από μια πεντάδα νεαρών από τα Γιάννενα. Η εντοπιότητά τους ίσως θα λέγαμε τους έχει βοηθήσει μέχρι στιγμής, καθώς έχουν μοιραστεί τη σκηνή με πολλές μεγάλες μπάντες της Ελλάδας και του εξωτερικού! Τελευταία “κατεβαίνουν” συχνά και προς την Αθήνα, όπου θα βρεθούν και για το επερχόμενο ROCK HARD LIVE αυτής της Κυριακής στο Rainbow Rock Bar. Eυχή ή κατάρα; Ο drummer Αδριανός μιλά στο Rock Overdose και το Rock Hard πριν επισκευτούν για άλλη μια φορά την πρωτεύουσα, όπου και θα παρουσιάσουν το πρώτο τους ΕΡ με τίτλο “Chains”.

 

 

bandemonicΓεια σας παιδιά και καλώς ορίσατε.Ταξιδεύετε από τα Γιάννενα για να παίξετε Αθήνα την Κυριακή; Τι μας ετοιμάζετε;
Hello! Μετά από αρκετό καιρό έχουμε την ευκαιρία για κάποια Lives στα οποία ετοιμάζουμε ένα heavy metal setlist με δικά μας τραγούδια και διασκευές, μισά – μισά!

Αυτό το δρομολόγιο γίνεται συχνά τελευταία έτσι;

(Γέλια) Ναι… έτυχε μέσα σε 8 μέρες να έχουμε 2 lives στην Αθήνα, συν τον ημιτελικό (και μακάρι και τον τελικό) του Nakas Band Fest 2013! Αν εξαιρέσεις την κούραση και το οικονομικό, είναι πολύ καλή φάση, ακριβώς ότι θέλουμε για να είμαστε πάλι back on track, μετά από καιρό!

Από τις συναυλίες που έχετε κάνει μέχρι τώρα ποια ξεχωρίζετε και γιατί;
Από προσέλευση κόσμου και «ονόματος» της μπάντας σίγουρα αυτή με τους Firewind στην πόλη μας, τα Γιάννενα. Ήταν μια δικαίωση για ό, τι είχαμε καταφέρει μέχρι τότε! Βέβαια, πάρα πολύ γουστάραμε και σε lives μας με τους Innerwish ή τους Grim Reaper… Γενικά, από κάθε εμφάνιση μπορείς να βρεις θετικά στοιχεία, αλλά μερικές φορές και αρνητικά… That’s a rule!

Ανοίγετε και για τους Sarissa στη Λάρισα σύντομα, άλλη μια μεγάλη στιγμή;

Σίγουρα είναι αρκετά σημαντική στιγμή για τη μπάντα, να μοιραστούμε τη σκηνή με μια τόσο ιστορική Heavy Metal μπάντα της χώρας. Επίσης, μας δίνεται η δυνατότητα να ακουστούμε και σε μια πόλη όπου δεν είχαμε παίξει στο παρελθόν.

Τι σας εμπνέει για να γράψετε;

Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο ‘μονοπάτι’ που ακολουθούμε… η μουσική είναι τρόπος έκφρασης συναισθημάτων, οπότε αναλόγως με το τι βιώνουμε την κάθε περίοδο, αυτό «βγαίνει» και στα τραγούδια μας… είτε στιχουργικά, είτε μουσικά… δηλαδή μπορεί να εμπνευστούμε από τα πάντα (γέλια)!

bandemonic coverΚυκλοφορήσατε και το πρώτο σας ΕΡ το 2012; Θέλετε να μας πείτε δυο λόγια για αυτό και πού μπορούμε να το βρούμε;
Το ΕΡ βαφτίστηκε “Chains” από το 2ο ομώνυμο τραγούδι του, επίσης περιλαμβάνει άλλες 5 συνθέσεις μας, The Seeker, Don’t Regret (Just Regret), Nightmare, Sail To Heaven και Hunting Illusions και ηχογραφήθηκε στα Visions Of Sound studios,στα Ιωάννινα. Υπάρχει για online stream στο Jumping Fish αλλά μπορείτε να στηρίξετε τη μπάντα παραγγέλνοντας το είτε από το www.bandemonic.com (συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας) είτε στέλνοντας ένα message στο page μας στο facebook.

Ετοιμάζετε σιγά-σιγά τον δίσκο; Συνεχίζετε στο ίδιο στυλ;
Ουσιαστικά δεν έχουμε πει «μάγκες, ας αρχίσουμε να γράφουμε κάτι για το δίσκο…», δηλαδή δεν το είχαμε σαν άμεσο στόχο, αλλά είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε έτοιμα 4 ολοκαίνουρια τραγούδια και υλικό για τουλάχιστον άλλα 5!

Οπότε, ναι, μπορούμε να πούμε πως σιγά-σιγά το βλέπουμε πιο εφικτό αυτό το γεγονός και αν όλα πάνε καλά, το φθινόπωρο θα είμαστε έτοιμοι! Ακόμα προσπαθούμε να βρούμε ποιο ακριβώς είναι το στυλ που ταιριάζει στη μπάντα, αλλά πιστεύω πως γενικά τα τραγούδια έχουν αρκετά χαρακτηριστικά των προηγούμενων και ίσως κάποια είναι αρκετά πιο heavy, από την άποψη του riffing! Βέβαια, τώρα είναι σαφώς πιο «δουλεμένες» όλες οι συνθέσεις και υπάρχει και μια μεγαλύτερη εμπειρία σε αυτό τον τομέα. Θα δούμε σε λίγο καιρό, με το καλό, το τελικό αποτέλεσμα…

rhlive bandemonicΨάχνοντας καιρό για κιθαρίστα έπρεπε να ακυρώσετε και κάποιες εμφανίσεις. Σας αποθάρρυνε καθόλου όλο αυτό;
Χμμμ… ενημερωμένη σε βρίσκω (γέλια)! Σαν Αδριανός, προσωπικά, έχω την αίσθηση πως ναι… μας αποδιοργάνωσε πιο πολύ, βασικά! Ήμασταν σε μια φάση που είχαμε κάνει δυο πολύ δυνατά lives (Firewind και τελικό του Nakas Band Fest 2012),ετοιμαζόμασταν να κυκλοφορήσουμε το 1ο μας ΕΡ και γενικά η μηχανή “roll-αρε” πολύ καλά… Η λογική εξέλιξη όλων αυτών θα ήταν αρκετές συναυλίες για την προώθηση του ΕΡ, αλλά να που μας έκατσε αυτή η αναποδιά… Κάθε δυσκολία για καλό όμως… Τώρα έχουν μπει στη θέση τους τα πράγματα και απ’ ότι φαίνεται ο Χρήστος, ο νέος κιθαρίστας μας, είναι αρκετά ταιριαστό κομμάτι στη μπάντα μας, γεμάτος όρεξη και πάθος να καταφέρουμε όλοι μαζί πράγματα, σαν μια καλή παρέα που είμαστε!

Θα βγαίνατε εξωτερικό για περιοδεία;

ΦΥΣΙΚΑ! Αυτό είναι ένα από τα όνειρα μας… Ίσως είναι λίγο νωρίς ακόμα, αλλά υπάρχουν κάποιες συζητήσεις για 2, 3 lives στην Ιταλία. Σίγουρα πάντως για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να είμαστε απολύτως έτοιμοι! Αυτή τη στιγμή επικεντρωνόμαστε στο να παίξουμε σε όσο περισσότερα μέρη της Ελλάδας είναι εφικτό!

Η περιφέρεια μπορεί να στηρίξει μια metal μπάντα;

Αυτό είναι αρκετά μεγάλη κουβέντα, γιατί οι μπάντες από την περιφέρεια πάντα αντιμετώπιζαν δυσκολίες σε θέματα ηχογραφήσεων, εμφανίσεων ακόμα και προβών, κυρίως δηλαδή θέματα «υποδομών»… Σε κάποια από αυτά τα θέματα πάντως, πιστεύω πως γίνονται σημαντικές προσπάθειες ώστε η metal σκηνή της περιφέρειας, αλλά και κατ’ επέκταση της Ελλάδας, να βελτιωθεί… μια από αυτές τις προσπάθειες είναι ο σύλλογος Ioannina Rock / Metal Fans -όπου είμαστε μέλη και έχουμε συμμετέχει σε διάφορες εκδηλώσεις του, αλληλοβοηθώντας ο ένας τον άλλο- και απ’ όσο γνωρίζω ο σύλλογος Metal Union στο Αγρίνιο που είναι παρόμοια φάση!
Βασικά, αν η ίδια η μπάντα δεν μπορεί να στηρίξει των εαυτό της και δεν είναι αποφασισμένη για όλα, τότε δεν μπορεί να περιμένει πολλά… εδώ πιστεύω ταιριάζει κάπως το «συν Αθηνά και χείρα κίνει»!

Stay Metal Guys! m/

Στέλλα Τσολάκου (RockOverdose)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here