FINAL WORDS OF SORROW #interview

0
74

Το Rock Overdose σε συνεργασία με το Rock Hard μίλησε με τους FINAL WORDS OF SORROW και συγκεκριμένα με τον Πέτρο lead κιθαρίστα και συνθέτη της μπάντας για τα μελλοντικά τους σχέδια, το είδος το οποίο εκπροσωπούν αλλά και το live της Κυριακής στα πλαίσια του Rock Hard Live!!!

 

Γεια σας παιδιά και καλώς ήρθατε, μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για την μπάντα;

Καλησπέρα! Η μπάντα ξεκίνησε ως one man project το 2011 και μετεξελίχτηκε σε ολοκληρωμένο σχήμα στα τέλη του 2012 μετά από αρκετό κόπο. Μέχρι στιγμής έχουμε αρκετό υλικό που θέλουμε να παρουσιάσουμε στις επερχόμενες εμφανίσεις μας, καθώς και να το κυκλοφορήσουμε στο πολύ κοντινό μέλλον.

Πώς προέκυψε το όνομα σας;

Το όνομα είναι κάπως διφορούμενο, όπως και η μουσική μας. Κρύβει ταυτόχρονα την ελπίδα και το θάνατο και δείχνει πόσο εύκολα μπερδεύονται αυτά τα δύο. Ήταν έμπνευση της στιγμής όμως, δεν προέκυψε μετά από σκέψη.

Σχεδιάζετε την κυκλοφορία κάποιου άλμπουμ ή είναι ακόμα νωρίς;

Θα είχαμε αρχίσει ήδη τις ηχογραφήσεις για κάποια κυκλοφορία, όμως στη μέση μπαίνουν εκπαιδευτικές υποχρεώσεις και δεν δημιουργούνται προϋποθέσεις για σοβαρή ενασχόληση πάνω σε μία τέτοια δουλειά. Οπότε οι διαδικασίες έχουν πάρει αναβολή για το καλοκαίρι και η κυκλοφορία υπολογίζεται κατά τα τέλη του 2013.

Τι σας εμπνέει ώστε να γράφετε στίχους / μουσική;

Η έμπνευση προέρχεται από την αρνητική πλευρά της ζωής. Καταστάσεις που μας θλίβουν, απογοητεύσεις (τόσο από τον εαυτό μας όσο και από την κοινωνία), αισθήματα μοναξιάς και απόγνωσης. Ταυτόχρονα προέρχεται από τις ψεύτικες ελπίδες από τις οποίες δεν μπορούμε να απαλλαγούμε.

final words logoΣτη σελίδα σας παρουσιάζεστε ως Melodic/Doom/Death Metal μπάντα! Αλήθεια πώς βλέπετε το κοινό απέναντι σε αυτά τα είδη μουσικής… Είναι τόσο δημοφιλή όσο άλλα είδη Metal;

Παρουσιάζουμε τη μπάντα ως αυτό που πιστεύουμε ότι είμαστε (ηχητικά εννοώντας), και το “Melodic Doom/Death” ήταν η καλύτερη προσέγγιση που βρήκαμε. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε την αίσθηση πως πέσαμε σ’ ένα από τα λιγότερο δημοφιλή είδη στην Ελλάδα γιατί, ενώ και η Melodic Death Metal και η Doom έχουν αρκετό κοινό, η σύνδεση των δύο δεν φαίνεται τόσο δημοφιλής στη χώρα μας.

Με ποιες μπάντες θα θέλατε να συνεργαστείτε;

Υπάρχουν υπέροχες μπάντες από διάφορους χώρους της Metal με τις οποίες θα θέλαμε να συνεργαστούμε. Πιο συγκεκριμένα, από το χώρο της Doom, θα θέλαμε πολύ να συνεργαστούμε με ονόματα όπως SHATTERED HOPE, DECEMBERANCE, DAYLIGHT MISERY, ενώ εξερευνώντας πιο εναλλακτικούς ήχους RANDOMWALK, ARKOVLIES, W.E.B, ONCE THEM EDENS, INMOST EGO, TYPHON και άλλες.

rhlive bandemonicΠώς βλέπετε την ελληνική σκηνή;

Στην ελληνική σκηνή τελευταία βλέπουμε δυνατά ονόματα και κυκλοφορίες, μπάντες που όντως αξίζουν το κάτι παραπάνω, οι οποίες όμως δεν αναδεικνύονται λόγω ελλιπούς προώθησης. Γενικότερα είμαστε της άποψης ότι μια μπάντα πρέπει να στηρίζεται επειδή το αξίζει (φυσικά αυτό είναι υποκειμενικός παράγοντας) και όχι επειδή έχει πολλούς φίλους ή απλά επειδή είναι Rock/Metal. Γιατί αν στην τελική προωθηθούν όλοι από όλους θα δημιουργηθεί ένα χάος, όχι μια σκηνή με ταυτότητα.

Τι να περιμένουμε από το live της Κυριακής;

Για την Κυριακή έχουμε ετοιμάσει δύο νέα κομμάτια που θα παιχτούν πρώτη φορά, και είναι η πρώτη μας εμφάνιση με τον νέο μας τραγουδιστή, τον Δημήτρη. Είμαστε αισιόδοξοι και πιστεύουμε πως θα βγει κάτι καλό, τόσο από εμάς όσο και από τις άλλες μπάντες!

Πώς βλέπετε τον κόσμο στα live σας;

Εδώ μου βάζεις δύσκολα, καθώς ουσιαστικά έχουμε κάνει μία live εμφάνιση μόνο. Πιστεύουμε όμως πως μεταδίδουμε την ατμόσφαιρα και το feeling της μουσικής μας στο κοινό.

Σας  ευχαριστώ πολύ! Υπάρχει κάτι τελευταίο που θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες μας;

Εγώ σας ευχαριστώ για την πρόσκληση! Να συνεχίσετε να ενισχύετε και να προβάλλετε τις μπάντες που όντως σας αρέσουν, γιατί η ελληνική σκηνή εξαρτάται κυρίως από την υποστήριξη του κόσμου.

 

Μαρία “Blackdiamond” Αριτζή (RockOverdose)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here