VALOR – “The Yonder Answer” (Pitch Black)

0
75

Οι Έλληνες VALOR είναι ένα συγκρότημα που όσες φορές έχω παρακολουθήσει συναυλία τους έχω περάσει εκπληκτικά και θεωρώ ότι είναι από τα συγκροτήματα που απογειώνουν τα τραγούδια τους συγκριτικά με τις studio εκδόσεις, όπου μέχρι στιγμής δεν έχω ακούσει κάποιο δίσκο τους ο οποίος θα με καθηλώσει.

Το ίδιο συμβαίνει και στον δεύτερο δίσκο τους “The yonder answer”. Καλά δουλεμένες συνθέσεις, ευρωπαϊκό power metal με αναφορές σε συγκροτήματα από IRON MAIDEN μέχρι HELLOWEEN και σε αρκετά σημεία ήχος που συμβαδίζει με την εποχή μας. Τα φωνητικά για το είδος μουσικής που κινούνται τα παιδιά είναι ικανοποιητικά κι έχοντας δει αρκετές συναυλίες τους ο τραγουδιστής αποδίδει το ίδιο καλά και πάνω στη σκηνή. Στο track list θα βρείτε καλά τραγούδια, από καλούς μουσικούς με εναλλαγές στο ρυθμό, ενώ σίγουρα δεν έχουμε να κάνουμε με μονότονο αποτέλεσμα.

Αυτό που μου λείπει είναι λίγο περισσότερος τσαμπουκάς και νεύρο στις συνθέσεις, η σταδιακή δημιουργία προσωπικού ήχου, που στο δεύτερο δίσκο παρατήρησα ότι δεν είχαμε κάποια εξέλιξη και φυσικά 2-3 τραγούδια των οποίων οι μελωδίες θα σου καρφωθούν στο μυαλό και θα τις σιγοτραγουδάς και ώρες μετά την ακρόαση, απαραίτητο για το είδος.

Τελικό συμπέρασμα είναι ότι το συγκρότημα κυκλοφόρησε ένα ακόμη καλό και ελπιδοφόρο δίσκο, που ελπίζω να αποτελέσει τη βάση για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα στο μέλλον.

7,5 / 10

Παναγιώτης Δημητρόπουλος

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here