SPIT THE BLOOD #interview

0
73

Κι άλλο νέο αίμα μας έρχεται στα χωράφια του groove-άτου thrash από την Αθήνα με όνομα Spit The Blood. H τριάδα γράφει τα δικά της τραγούδια και ετοιμάζεται να μας τα παρουσιάσει στο ROCK HARD LIVE αυτής της Κυριακής. Demo ακόμα δεν υπάρχει, αλλά το περιμένουμε σύντομα. Γνωρίστε τους μέσα από το ROCK HARD σε μια συνεργασία με το Rock Overdose.

 

Γεια σας παιδιά και καλωσορίσατε. Είσαστε τρεις στην μπάντα έτσι; Πώς βρεθήκατε όλοι μαζί και είπατε να τη δημιουργήσετε;

Κοινός φίλος μας έφερε σε επαφή, έχοντας γνώση πως έχουμε όλοι όρεξη να παίξουμε μουσική, ξεκινήσαμε jammάροντας και γουστάραμε. Το αποτέλεσμα, οι Spit The Blood.

Έχετε όλοι τις ίδιες επιρροές;

Οι μουσικές μας επιρροές είναι ένας περίεργος τομέας. Υπάρχουν μεγάλες μπάντες που συμφωνούμε όπως Slayer, Metallica, Sepultura, Exodus, Pantera, αλλά ο καθένας έχει το δικό του χαρακτηριστικό ήχο που αγαπάει και αυτό φαίνεται και στα κομμάτια μας που έχουν μια ποικιλομορφία. Στην μπάντα υπάρχουν ακούσματα όπως doom, stoner, sludge (ένας βασικός λόγος ύπαρξης του Groοve), thrash, death, hard-core, heavy metal, αλλά γενικά είμαστε αρκετά ανοιχτόμυαλοι και ακούμε πολύ μουσική. Θα ακούσουμε και την Jazzia μας ή την Bluesia μας.

Πώς προέκυψε το “Spit The Blood”;

Πιο πολύ λόγω της κοινωνίας, γιατί φτύνουμε αίμα για να τα καταφέρουμε στη καθημερινότητα μας. Μας ταιριάζει γιατί η μουσική μας είναι τόσο δυνατή και γεμάτη ενέργεια που θέλουμε «χτυπήσουμε» αυτούς που μας έκαναν να φτύσουμε αίμα μέσα από αυτή και να περάσουμε τα μηνύματά μας .

Δικά σας τραγούδια υπάρχουν είπατε; Σε τι στυλ είναι και για τι μιλάνε οι στίχοι;

Σαφώς υπάρχουν και δουλεύουμε κυρίως σε δικό μας υλικό. Έχουμε ήδη έτοιμα 6 tracks και συνεχίζουμε ακάθεκτοι. Η μουσική μας είναι Thrash με πολλά groove περάσματα. Θα ακούσεις πολλά στοιχεία παλιού καλού Bay Area thrash, αλλά και πολλά groovata σημεία με πολύ όγκο να σας κάνουμε να «χορέψετε». Οι στίχοι αναφέρονται κυρίως σε κοινωνικά θέματα, αλλά και στις διαπροσωπικές σχέσεις των ανθρώπων που έχουν γίνει πάρα πολύ περίεργες θα λέγαμε.

Πού συναντιούνται το groove με το thrash; Πώς θέλετε να περάσετε στον κόσμο τη μουσική σας;

Όλα είναι θέμα καλής χημείας. Ψάχνουμε να βρίσκουμε την χρυσή τομή του Groove με το Thrash και το συναντάς σε κάθε κομμάτι μας αυτό. Θέλουμε να περάσουμε μια μουσική να γουστάρει ο κόσμος όπως γουστάρουμε και εμείς, χωρίς όρια και να τον γεμίζουμε ενέργεια.

Είναι στα σχέδιά σας κάποιο demo ή κάτι τέτοιο;

Εδώ και καιρό το σχεδιάζουμε αυτό. Είμαστε ακόμα στα σπάργανα βέβαια, αν και τώρα βρίσκουμε τη «χρυσή τομή» με τα ωράρια μας. Στην Ελλάδα δυστυχώς το να δουλεύεις και να παίζεις μουσική δεν είναι τόσο εύκολο να συνυπάρξουν (σίγουρα πολύ που θα το διαβάσουν θα πουν «γάμ**ε τα»). Υπάρχει υλικό και συνεχίζουμε να δουλεύουμε και σε νέα κομμάτια, οπότε είτε demo ή και κατευθείαν ένα full album θα γίνει κάποια στιγμή.

spitΜε ελληνική σκηνή ασχολείστε; Πώς σας φαίνονται οι κυκλοφορίες των άλλων συγκροτημάτων;

Οι Ελληνική σκηνή έχει ανέβει εντυπωσιακά. Ειδικά η Underground σκηνή. Από πού να ξεκινήσουμε. Από μπάντες όπως Inveracity, Vulnus (βγάλτε το γαμ***νο album), Korsikov, Tardive dyskinesia ή να πάμε και πιο πρόσφατα Progress of Inhumanity, Delete the mass, Corpses, Exarsis. Βασικά δεν θα τελειώσουμε με την λίστα είναι πραγματικά τεράστια, γιατί πραγματικά μπορείς να βρεις εξαιρετικές μπάντες. Όσο αναφορά τις κυκλοφορίες γίνεται πραγματικά μεγάλη προσπάθεια στις παραγωγές. Βγαίνουν πραγματικά προσεγμένες δουλειές και ελπίζουμε ο κόσμος να τιμάει τον ιδρώτα όλων.

Έχετε κάποιο live στο ενεργητικό σας μέχρι στιγμής;

Το πρώτο μας μόλις live θα είναι αυτό στην 26/5. Ντεμπούτο με τρελή όρεξη και πραγματικά θέλουμε να δώσουμε όσα περισσότερα live είναι δυνατόν. Είμαστε full of energy!!!

Και τα πλάνα σας για τη μπάντα ποια είναι; Πού σκοπεύετε να φτάσετε;

Όσο μακριά μας πάει. Τα όρια μας είναι τα όρια της μουσικής μας

Τι μας ετοιμάζετε για την Κυριακή;

Πολύ ένταση, χαβαλέ και γενικά διάθεση για rock & roll party. See you on stage!

 

 

Στέλλα Τσολάκου (RockOverdose)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here