REVOLTED MASSES #interview

0
78

Το ROCK HARD σε συνεργασία με το Rock Overdose, είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους Αθηναίους Revolted Masses. Μέτα την κυκλοφορία δύο demo και την επερχόμενη κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ, η μπάντα ετοιμάζεται για ένα δυναμικό live την Κυριακή στο Rainbow στα πλαίσια του Rock Hard Live με πολλά καινούρια και παλιά τραγούδια.

 

revoltΓεια σας παιδιά και καλώς ήρθατε, μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για την μπάντα;
Το συγκρότημα ξεκίνησε πριν από περίπου πέντε χρόνια και μετά από σύντομο διάστημα σταθεροποίησε το line-up του. Η μουσική μας κινείται στον χώρο του extreme metal, χωρίς να περιοριζόμαστε, έχοντας επιρροές από τον ευρύτερο rock/metal χώρο και μία δόση ανατολίτικων στοιχείων.

Το τωρινό μας line-up απαρτίζεται από τους Γιώργο Τριανταφυλλίδη (φωνή), Βαγγέλη Θεοδωράκη (κιθάρα), Κώστα Καρβούνη-Ζούμπο (κιθάρα), Γιώργο Σταθόπουλο (μπάσο) και Γιώργο Αναμούρογλου (ντραμς).

Πως προέκυψε το όνομα σας;
Το όνομα βγήκε ύστερα από σύνθεση ιδεών, όταν πρωτοξεκινήσαμε. Η επιλογή έγινε με κριτήριο τη θέλησή μας για πολιτική έκφραση μέσω των στίχων αλλά και της γενικότερης στάσης μας. Πιστεύουμε ότι οι επαναστατημένες μάζες είναι αυτές που θα οδηγήσουν την κοινωνική εξέλιξη.

Έχετε κυκλοφορήσει δυο demo, σχεδιάζετε την κυκλοφορία κάποιου άλμπουμ;
Το νέο μας album, το οποίο θα ονομάζεται Us Or Them, είναι έτοιμο και για την ώρα αναζητούμε κάποια εταιρία για την κυκλοφορία του. Αναλάβαμε σχεδόν εξ ολοκλήρου την παραγωγή, τη μίξη και το mastering, ενώ το artwork επιμελήθηκε ο Remedy Art. Δείγμα από το album έχει ήδη ανέβει στο YouTube.

Τι σας εμπνέει ώστε να γράφετε στίχους/μουσική;
Η μουσική γράφεται και επεξεργάζεται από κοινού από όλη τη μπάντα, ενώ οι στίχοι είναι δουλειά του τραγουδιστή μας. Εμπνέονται κατά κύριο λόγο από τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις καθώς και από την ευρύτερη οπτική μας για την κοινωνία. Οι εξελίξεις αυτές δεν μπορούν να μας αφήσουν ανεπηρέαστους, και αυτό αποτυπώνεται σε κάθε πτυχή αυτού πoυ κάνουμε. Πιστεύουμε ότι έφτασε ο καιρός που η μουσική πρέπει ξανά να αφυπνίζει και να κινητοποιεί.

Ποια είναι η γνώμη σας για την ελληνική σκηνή;
Υπάρχουν πολύ αξιόλογες μπάντες, οι οποίες θα μπορούσαν άνετα να είναι σε μεγάλα φεστιβάλ και γιατί όχι ακόμα και να ζουν από αυτό. Πιστεύουμε παράλληλα  ότι η αλληλεγγύη και η αλληλοϋποστήριξη, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ύπαρξη μιας υγιούς μουσικής σκηνής και αυτό είναι κάτι που πρέπει να δουλέψουμε συλλογικά, από τη στιγμή που βιώνουμε τις ίδιες καταστάσεις και αντιμετωπίζουμε πάνω κάτω τις ίδιες δυσκολίες.

Ποια είναι τα συγκροτήματα που σας έχουν επηρεάσει;
Γενικά προσπαθούμε να έχουμε τον δικό μας χαρακτήρα αλλά και να μην κρύβουμε τις επιρροές μας  Σαν ήχο πλησιάζουμε περισσότερο σε συγκροτήματα όπως Sepultura, Pantera ίσως, αλλά υπάρχουν και οι προτιμήσεις του κάθε μέλους ξεχωριστά που είναι διαφορετικές και ποικίλες και όχι απαραίτητα εντός του metal.

revolted massesΜε ποιες μπάντες θα θέλατε να συνεργαστείτε;

Με οποιαδήποτε μπάντα βάζει το εμείς πάνω από το εγώ, και έχει μια συνειδητοποιημένη αντίληψη για τη μουσική. Καλλιτέχνες που γενικότερα θαυμάζουμε σε παγκόσμιο επίπεδο είναι οι Rage Against The Machine, Serj Tankian κτλ, ενώ από Ελλάδα πάρα πολλές: Postraumatic, Sacram, Tardive Dyskinesia, Universe217, Cumalot, Chronosphere, Endsight, Damned Creed, Head Cleaner, Stonebringer και αρκετές άλλες, ενεργές ή μη.
Τι να περιμένουμε από το live της Κυριακής;
Μια γερή γεύση από το επερχόμενο album, παλιότερα κομμάτια, αλλά και κάποιες διασκευές! Είμαστε χαρούμενοι που ξεκινάμε ξανά ενεργά τα live, αφού η ηχογράφηση του δίσκου μας έφερε λίγο πίσω σε αυτόν τον τομέα. Σας περιμένουμε όλους!

Σας ευχαριστώ πολύ! Υπάρχει κάτι τελευταίο που θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες μας;

Εμείς ευχαριστούμε! Πιστεύουμε ότι η μουσική δεν πρέπει να είναι αποκομμένη από τις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις, αλλά αντίθετα να  παίρνει θέση και να αφυπνίζει συνειδήσεις. Γι’ αυτό και με αφορμή τις εξελίξεις, ελπίζουμε ότι οι λαοί σύντομα θα εξεγερθούν ενάντια σε αυτό το σύστημα που μας οδηγεί στην εξαθλίωση. Καλή συνέχεια!

 

Στέλλα Τσολάκου (RockOverdose)

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here