GAMA BOMB – “The Terror Tapes” (AFM)

0
72

Καιρό είχαμε να ακούσουμε μία νέα δουλειά από τους GAMA BOMB. Αν δεν κάνω λάθος, θα πρέπει να έχουν περάσει 3-4 χρόνια από τότε που κυκλοφόρησαν το “Tales from the grave in space”, το οποίο –εντελώς, μεταξύ μας- ήταν απογοητευτικό. Για όσους δεν έχουν ακούσει τους GAMA BOMB, να πούμε ότι οι Ιρλανδοί παίζουν ένα παλιομοδίτικο thrash που αισθητικά γειτνιάζει περισσότερο στο Bay Area (χωρίς αυτό να είναι απόλυτο) αλλά με σαφέστατη χιουμοριστική διάθεση. Μία ματιά και μόνο στους τίτλους μερικών τραγουδιών είναι ικανή για να σας πείσει για του λόγου το αληθές: “Beverly Hills robocop”, “Smoke the blow with Willem Dafoe”, “The cannibals are in the streetsall flesh must be eaten” κ.α.

Το “The terror tapes” είναι σαφώς καλύτερο του προκάτοχού του αλλά σίγουρα δεν φτάνει το επίπεδο του “Survival of the fastest”. Δεν υπάρχουν, μεν, ριζικές διαφοροποιήσεις (τι περιμένατε άλλωστε;) και σίγουρα οι GAMA BOMB συνεχίζουν αταλάντευτοι στο ίδιο μουσικό μονοπάτι. Από την άλλη, τα τραγούδια δεν σου μένουν και χρειάστηκαν 3-4 ακροάσεις για να συγκρατήσω κάποια riffs… Και αυτό είναι καταστροφικό για ένα thrash άλμπουμ.

Ωστόσο, θεωρώ ότι το “The terror tapes” δεν είναι ένας κακός δίσκος. Είναι ένα δύσπεπτο για το ιδίωμα άλμπουμ που σίγουρα χρήζει κάποιων προσεκτικών ακροάσεων και πάλι όμως, δεν πρόκειται για ένα… εκθαμβωτικό ηχητικό αποτέλεσμα. Τώρα, γιατί αυτοί οι τύποι μου θυμίζουν σε πολλά σημεία NUCLEAR ASSAULT περιόδου “Handle with care”… Δεν ξέρω!

6,5 / 10

Σάκης Νίκας

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here