ENSHINE- “Origin” (Rain Without End Records / Naturmacht Productions)

0
174

Τα τελευταία χρόνια, είναι κάποιες μπάντες που έχουν προσφέρει τεράστια χαμόγελα (μεγαλύτερα και από της Colgate) στους οπαδούς του ατμοσφαιρκού μελωδικού doom/death metal και κάνανε τις καμπάνες στο κεφάλι να χτυπάνε χαρμόσυνα. Κάποιες από αυτές είναι οι SLUMBER, FRACTAL GATES και οι ATOMA.

Aν δε σας αρέσουν, προσπεράστε και διαβάστε κάτι άλλο. Αν πάλι τις γουστάρετε, απλά μόλις γίνεστε οπαδός μίας ακόμας μπάντας.

Ο λόγος για τους ENSHINE, σχήμα του Σουηδού πρώην κιθαρίστα των SLUMBER και ATOMA, Jari LIndholm (νυν SEAS OF YEARS) και τον Γάλλο τραγουδιστή των FRACTAL GATES (αλλά και των INBORN SUFFERING και COLD INSIGHT), Sebastein Pierre.

Το “Origin” είναι το ντεμπούτο άλμπουμ του σχήματος και τί ντεμπούτο είναι αυτό! Γεμάτο ατμόσφαιρα, μελωδία, groove και όλα τα στοιχεία που αγαπήσαμε από τις προαναφερθέντες μπάντες, αλλά και τον γενικότερο χώρο.

Οι ταχύτητες είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία σε μεσαία επίπεδα, με κάποια λίγο πιο γρήγορα ξεσπάσματα αλλά και αρκετά πιο ατμοσφαιρικά σημεία. Τα ambient στοιχεία που υπάρχουν διάσπαρτα στο άλμπουμ είναι στο βαθμό που χρειάζονται για να προσδώσουν έξτρα δυναμική στα κομμάτια, τα οποία είναι ένα και ένα, χωρίς κανένα να υστερεί σε ποιότητα. Τα 3 instrumental που υπάρχουν στο δίσκο (από τα 9 συνολικά) δεν ενοχλούν καθόλου, αλλά το αντίθετο μάλιστα, καθώς το ένα είναι καλύτερο από το άλλο και διαφορετικά μεταξύ τους.

Κομμάτια όπως το εναρκτήριο “Stream of light”, το “Cinders” με τα λιγοστά (και καθαρά μάλιστα) φωνητικά, το “Nightwave”, το “Above us” και το instrumental που κλείνει το άλμπουμ, “Constellation” είναι αρκετά για να σας πείσουν για την ποιότητα των ENSHINE.

Δίσκος που προτείνεται ανεπιφύλακτα στους οπαδούς του χώρου. Μακάρι να υπάρξει και συνέχεια.

8,5 / 10

Φραγκίσκος Σαμοΐλης

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here