COLD COLOURS – “Cold Colours” (Sleaszy Rider)

0
114

Οι COLD COLOURS μας έρχονται από τη Μιννεάπολη των Η.Π.Α. και ουσιαστικά πρόκειται για μια one man band, συγκεκριμένα του Brian J. Huebner, ο οποίος ασχολείται με τα πάντα όλα της μπάντας… από σύνθεση, κιθάρες, μπάσο, πλήκτρα, φωνητικά, μέχρι και το managing. Σε όλα του τα άλμπουμ κατά καιρούς υπάρχουν session μουσικοί, κυρίως για τις lead κιθάρες και τα drums.

Πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησαν τη 4η κατά σειρά full length ομότιτλη δουλειά τους από τη «δική μας», Sleaszy Rider Records. Θεωρώντας το προηγούμενο άλμπουμ με τίτλο “The great depression”, μετριότατο έως κακό, πίστευα ότι δε πάει πιο κάτω και ότι η νέα προσπάθεια θα έχει κάτι καλό. Οκ! Δεν πήγε πιο κάτω, αλλά και πάλι δε ξέφυγε της μετριότητας. Το πρόβλημα στη προηγούμενη δουλειά ήταν ότι, κατ εμέ ήταν ένας αχταρμάς μουσικών genre που γουστάρει ο Huebner… από black μέχρι κλασικό metal και όλα τα ενδιάμεσα. Μισή ώρα μουσικής σύγχυσης! Το νέο άλμπουμ σαφώς δεν είναι τόσο “πίτα γύρο απ’ όλα”. Κυμαίνεται σε dark, death, black ήχους. Στα 38 λεπτά του όμως ειλικρινά πέρα από ένα, δυο riffs που ίσως σου λένε κάτι, όπως στα τραγούδια “Disgust”, “The process of dying” και “Of sand and speech”, δεν υπάρχει κάτι άλλο. Και σε αυτά μη φανταστείτε τίποτε πρωτοποριακό, λίγο KATATONIA, λίγο PARADISE LOST…! Τον δίσκο κλείνει μια διασκευή στους τρισμέγιστους ROTTING CHRIST, στο καλύτερο τραγούδι του “Sleep of the angels”, “Cold colours”, η οποία με αφήνει παγερά αδιάφορο. Άλλωστε είναι μεγάλο ρίσκο να διασκευάσεις μπάντα με τόσο μοναδικό ύφος. Ένα από τα συν του δίσκου είναι η καλή παραγωγή και εκτέλεση των κομματιών και το πάρα πολύ καλό εξώφυλλο. Δε φτάνουν όμως να σώσουν την παρτίδα.

Το θέμα είναι ότι, όσο και να με απογοητεύουν οι κυκλοφορίες του Huebner, πάντοτε έχω την ελπίδα ότι θα βγάλει κάτι καλό. Ιδίως αν μείνει στο death/doom άντε και goth ύφος, που κατά καιρούς και κατά riffs, δείχνει να το χει. Και προπάντων να αποβάλει το κλασικό heavy metal! Δε νομίζω να ξανακούσω το “Cold colours”, αλλά θα περιμένω και πάλι νέα δουλειά… μπας και…!

5,5 / 10

Γιώργος Δρογγίτης

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here