A PALE HORSE NAMED DEATH – “Lay My Soul to Waste” (SPV/Steamhammer)

0
72

Ακόμα θυμάμαι το ντεμπούτο των APHND. Πέρα από το οφθαλμοφανές, ότι δηλαδή είναι η μπάντα του Sal Abruscato, drummer στο ιστορικό “Bloody kisses” των TYPE O NEGATIVE, το “And hell will follow me” ήταν η καλύτερη ΤΟΝ tribute μπάντα που θα μπορούσε να δημιουργηθεί. Από τη στιγμή μάλιστα, που συμμετείχε κι ο μόνιμος drummer τους John Kelly (επίσης DANZIG), ήταν προφανές ότι θα διατηρούσαν την ηχητική και σάπια, πράσινη παράδοση. Ακόμα και τα τραγούδια του “And hell…” παράπεμπαν καρφί σε αντίστοιχα των TYPE O.

Αυτή τη φορά το θέμα το πήρε εντελώς πάνω του ο Abruscato. Θυμήθηκε την παλιά του τέχνη, χτυπώντας τα κύμβαλα, έγραψε τις κιθάρες και τραγούδησε, ενεργώντας σαν ένας σάπιος Dave Grohl wannabe και μας παραδίδει το “Lay my soul to waste”. Ένα album που έχει αποκοπεί σε μεγάλο βαθμό από το ντεμπούτο σε δύο πολύ βασικά σημεία: στη μουσική και στη φωνή. Η μεν μουσική πλέον ακούγεται σαν ένα απόβλητο που δημιουργήθηκε με την πρόσμειξη των TYPE O NEGATIVE, χωρίς όμως τα τόσο χαρακτηριστικά πλήκτρα του Josh Silver και των ALICE IN CHAINS. Όσο δε για τα φωνητικά, ο αγαπητός Sal έκοψε τα πολλά σφιξίματα και πλέον μας δείχνει ότι ο αγαπημένος του τραγουδιστής όλων των εποχών είναι ο μακαρίτης…Layne Stayley.

Το ότι έγινε αυτή η ζεύξη BrooklynSeattle από τους A PALE HORSE NAMED DEATH, δε σημαίνει ότι στερούνται προσωπικότητας. Αντίθετα, μιλάμε για ένα σύνολο δέκα (συν μια ακατάληπτη εισαγωγή) τραγουδιών, που δείχνουν ότι συνετέθησαν με μεράκι και άποψη. Γι’ αυτό και το album δεν κάνει σε κανένα σημείο κοιλιά και ακούγεται πολύ ευχάριστα από την αρχή ως το τέλος.

Σε περίπτωση που είσαστε οπαδοί των TON και AIC και δεν έχει τύχει να τους πετύχετε μέχρι και σήμερα μπροστά σας, αφιερώστε κάτι λιγότερο από μία ώρα για αυτή τη δουλειά της μπάντας του κύριου Abruscato. Όλο και κάτι θα βρείτε που θα σας ταιριάζει. Όπως για παράδειγμα με εμένα, όπου βρήκα για φέτος ποιο album θα προηγείται ή θα έπεται του “The devil put dinosaurs here”.

7,5 / 10

Γιώργος Κόης

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here