JAMES CHRISTIAN – “Lay it All on Me” (Frontiers)

0
59

Καιρό είχαμε να ακούσουμε ένα solo άλμπουμ από τον James Christian αλλά δεν είναι κιόλας ότι μας είχε λείψει καθώς αν το καλοσκεφτούμε, έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, κάθε νέα δουλειά των HOUSE OF LORDS φέρει την ανεξίτηλη σφραγίδα του. Το “Lay it all on me” είναι μία σαφέστατα αξιόλογη προσπάθεια που έρχεται να προστεθεί στη σωρεία των καλών κυκλοφοριών για το melodic rock μέσα στο 2013 και γιατί όχι να ξεχωρίσει.

Πλαισιωμένος από τους συνήθεις υπόπτους της Frontiers, δηλαδή τους Tommy Denander και Jimmy Bell, ο Christian δείχνει ότι δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να γράψει φανταστικά up tempo κομμάτια (“Shot in the dark”, “Believe in me”), χαρακτηριστικές μπαλάντες (“Let it shine”) αλλά και πιο «σκληρά» τραγούδια (“Shes all the rage”). Περιττό, φυσικά, να αναφέρουμε (αλλά το κάνουμε) ότι η γρεζάτη φωνή του Christian είναι εξαιρετική ενώ και οι κιθάρες στο δίσκο είναι αψεγάδιαστες, μελωδικές αλλά και σε σημεία αιχμηρές προσδίδοντας έτσι μία ενδιαφέρουσα ποικιλία στο “Lay it all on me”. Θα πρέπει, ωστόσο, να υπογραμμίσω την επίπεδη παραγωγή που είναι για μένα προσωπικά το (σχεδόν) μόνιμο πρόβλημα των κυκλοφοριών της Frontiers.

Συνολικά, πάντως, οι φίλοι του μελωδικού ήχου καλά θα κάνουν να επενδύσουν στη νέα δουλειά του James Christian αν δεν το έχουν ήδη κάνει. Τώρα, μπορώ να ζητήσω να παρατήσει τον παχυλό του μισθό ο Giuffria και να κάνει ένα ακόμη άλμπουμ με τους HOUSE OF LORDS;

7,5 / 10

Σάκης Νίκας

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here