NEWSTED – “Heavy Metal Music” (Sony)

0
63

Μόλις επτά μήνες έχουν περάσει από το “Metal” EP και ο Jason Newsted κυκλοφορεί το πρώτο του full-length δίσκο με την προσωπική του μπάντα, τους NEWSTED. Τι έχει μεσολαβήσει σε αυτό το διάστημα; Μία ευρωπαϊκή περιοδεία με συμμετοχή σε μεγάλα festival, όπως το Sonisphere και Hellfest και στην Αμερική με τη Gigantour, η προσθήκη του κιθαρίστα Mike Mushok των STAIND στη δεύτερη κιθάρα και το σημαντικότερο ότι ο metal κόσμος γνωρίζει ότι ο Jason Newsted έχει επιστρέψει στην ενεργό δράση.

Το “Heavy metal music” συνεχίζει από εκει που μας άφησε το “Metal”, φανερώνοντάς μας σε μεγαλύτερο εύρος αυτό που θέλει να εκφράσει ο Newsted, αν και όταν φωνάζαμε δώστε λίγο χώρο και στον Jason συνθετικά εκεί στα mid-90’s δεν επιζητούσαμε κάτι τέτοιο.

Ο Newsted έχει όλη τη καλή θέληση να παίξει heavy metal και μπορεί να λαϊκίζει λιγάκι με τις πρόσφατες δηλώσεις του, αλλά εμείς δεν μπορούμε να του κρατήσουμε κακία, όχι μόνο λόγω του ένδοξου παρελθόντος του, αλλά κι επειδή τα τραγούδια του “Heavy metal music” είναι συμπαθέστατα.

Heavy mid-tempo τραγούδια στη πλειοψηφία τους, με ικανοποιητικά φωνητικά από τον Jason κι έντονο BLACK SABBATH feeling και κάτι ψιλά από MELVINS, ενώ όταν speed-άρει θυμάται τον θείο Lemmy.

Στο άλμπουμ συμπεριλαμβάνονται επίσης τα “Soldierhead” και “King of the underdogs” από το “Metal” EP σε νέες εκτελέσεις και μπορεί το “Heavy metal music” να μην επιφυλάσσει ιδιαίτερες εκπλήξεις και στο πρώτο άκουσμα να σου δίνει το αίσθημα του μονοδιάστατου αλλά σε γενικές γραμμές ακούγεται ευχάριστα.

7/10

Κώστας Αλατάς

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here