SETH – “The Howling Spirit” (Season Οf Mist)

0
66

Οι Γάλλοι blacksters SETH επέστρεψαν στα δισκογραφικά δρώμενα, μετά από απουσία 9 ολόκληρων χρόνων. Διάδοχος του “Era-decay” (2004) το “The howling spirit”, το οποίο κυκλοφόρησε το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου από την Season Of Mist.

Μη γνωρίζοντας τη μπάντα, οφείλω να παραδεχτώ ότι δεν είχα ιδέα για το τι πρόκειται να ακούσω. Δεν ήταν δύσκολο όμως μετά από μερικά ακούσματα να καταλάβω τις “προθέσεις” τους.

Ακούγοντας το εναρκτήριο τραγούδι, “In aching agony”, ήρθαν αμέσως στο μυαλό μου οι Σουηδοί KEEP OF KALLESIN. Όχι τόσο στη ταχύτητα ή στη παραμόρφωση, όσο στο ύφος. Ακουστική κιθάρα για intro, ίδια ατμόσφαιρα και μπόλικα riffs. Οι ταχύτητες όμως πολύ χαμηλότερες κατά το πλείστον. Έτσι κινείται το “The howling spirit” στα πρώτα τραγούδια. Από το “He whose heart is heavy with sin”, αλλάζει το ύφος σε λίγο πιο κλασικό black με τις ταχύτητες να μένουν στα ίδια επίπεδα.

Σταθερό drumming από τον Alsvid (εκ των ιδρυτών της μπάντας), αλλά πολύ άχρωμο. Θα μπορούσε να κάνει περισσότερα πράγματα, αφού το είδος το “θέλει”. Προς το τέλος του άλμπουμ και συγκεκριμένα στα 3 τελευταία κομμάτια, αλλάζει πάλι ο δίσκος σε πιο ατμοσφαιρικό ύφος και γίνονται πολύ πιο slowtempo. Μου άρεσαν ιδιαίτερα τα φωνητικά του Black Messiah, ο οποίος έχει μια τεράστιες δυνατότητες, είτε σε black, είτε σε death, είτε ακόμη (και κυρίως) στα καθαρά φωνητικά.

Από τα 10 τραγούδια συνολικής διάρκειας 55 λεπτών, ξεχωρίζει (μακράν) το “Dicing with death”. Πραγματικά πολύ καλή σύνθεση με τρομερή ατμόσφαιρα και στίχους, που ανεβάζει από μόνη της ένα επίπεδο τον δίσκο.

Σε γενικές γραμμές, ο δίσκος είναι ικανοποιητικός, αλλά δεν έχει αυτό που θα τον έκανε ιδιαίτερο. Παρόλα αυτά, ακούγεται ευχάριστα κυρίως από τους λάτρεις του είδους. Οι λοιποί μάλλον δε θα έδιναν σημασία. Είναι έξυπνη μπάντα οι Γάλλοι και μπορούν ακόμα καλύτερα. Εφόσον επέστρεψαν, ελπίζω να παραμείνουν ενεργοί και να δούμε πιο βελτιωμένες δουλειές (στα χνάρια του “Dicing with death” – το λατρεύω).

7 / 10

Γιώργος Δρογγίτης

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here