TEMPLETON PEK – “Signs” (Century Media Records)

0
60

Οι TEMPLETON PEK είναι από εκείνα τα συγκροτήματα που χτίζουν το όνομά τους μέσα από μεγάλες περιοδείες κοντά σε μεγάλα ονόματα. Όχι, κάτι τέτοιο δεν είναι κακό, ειδικά όταν η μουσική σου αξίζει να ακουστεί.

Το συγκεκριμένο Βρετανικό τρίο με την φρέσκια punk/rock μουσική του, έχει βαλθεί να γίνει μεγάλο όνομα. Και ίσως μια μέρα το καταφέρουν, καθώς ο νέος τους δίσκος, “Signs”, αν και φέρνει στο νού μας ένα σωρό πράγματα, σου φτιάχνει το κέφι γεμίζοντας με πιασάρικες μελωδίες αυτές τις ανοιξιάτικες μέρες μας.

Μετά από δύο επιτυχημένα albums, τα “No Association” (2009) και “Scratches & Scars” (2011), οι TEMPLETON PEK επιστρέφουν, αυτή τη φορά υπό την στέγη της Century Media, προσπαθώντας να φανούν αντάξιοι της μεγάλης ευκαιρίας που τους δίνεται όλα αυτά τα χρόνια να βρίσκεται το όνομά τους στο line up σημαντικών περιοδειών και μεγάλων καλοκαιρινών φεστιβάλ. Και μέχρι ενός βαθμού το καταφέρνουν.

Το φαινομενικά εύκολο πάντρεμα της rock με την punk, από πολλούς θεωρείται ξεπερασμένο και πολυφορεμένο. Όταν υπάρχουν ονόματα όμως οι GREEN DAY και THE OFFSPRING στην πιάτσα, όλα τα άλλα φαίνονται πραγματικά μικρά. Ωστόσο, το συγκρότημα καταφέρνει να υπερβεί αυτόν τον σκόπελο της σύγκρισης, τόσο με τις δυνατές συνθέσεις του, όσο και με τον αχνό τόνο της προσωπικής του ταυτότητας, που σιγά σιγά διακρίνεται από αυτή τους την κυκλοφορία.

Πέρα από όλα αυτά τα θετικά, σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να ξεχνάμε τη θέση του συγκροτήματος. Βρίσκονται ακόμα στην ουρά. Έχουν ακόμα πολύ δρόμο πριν το όνομά τους αποκτήσει το αντίστοιχο βάρος που θα καταφέρει να παρασύρει το ενδιαφέρον μας.

6.5/10

Νίκος Ζέρης

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here