EQUILIBRIUM – “Waldschrein” (Nuclear Blast)

0
74

Μες το κατακαλόκαιρο ακούγεται καλή ιδέα, μιας που δε πήγαμε διακοπές ακόμη, να δροσιστούμε με λίγο Βόρειο-ευρωπαϊκό folk metal. Έτσι η Nuclear Blast αποφάσισε να κυκλοφορήσει το EP των Γερμανών Epic/folk metallers EQUILIBRIUM στις 16 Αυγούστου, με τίτλο “Waldschrein”. Ένα άλμπουμ προπομπός μιας full length κυκλοφορίας που αναμένεται το 2014.

Όπως μάλλον καταλαβαίνεται, δε θα ακούσετε κάτι καινούριο ή κάτι εξαιρετικά σπουδαίο σε αυτό το EP, που είναι απλά ένα filler δισκογραφίας για να τους κρατά στην επικαιρότητα. Σπάνια ακούμε εξαιρετικά EP έτσι και αλλιώς. Πέντε κομμάτια αποτελούν το tracklist της νέας δουλειάς των Γερμανών, συνολικής διάρκειας 20 λεπτών. Το EP ανοίγει το ομώνυμο τραγούδι “Waldschrein” σε επικό και άκρως «γιορταστικό» ύφος. Το ίδιο σε instrumental μικρότερη έκδοση, κλείνει και το άλμπουμ. Τίποτε το ιδιαίτερο. Ότι ακούσατε στο “Rekreatur” (2010). Ακολουθεί το “Der sturm”, τραγούδι που πρωτοακούσαμε στο “Turis fratyr” (2005), σε μια λίγο αλλαγμένη εκτέλεση και φυσικά πίσω από τα φωνητικά τον Robse Dahn – στην original version τραγουδά ο Helge Stange – (προτιμώ τη brutal χροιά του παλιού). Επόμενο ένα αρκετά καλό ακυκλοφόρητο τραγούδι με τίτλο “Zwergenhammer”, το οποίο μαζί με το “Himmelsrand” (μια διασκευή στο soundtrack του πασίγνωστου βιντεοπαιχνιδιού “Skyrim”) είναι ότι καλύτερο έχει να προσφέρει το EP.

Κλασικοί «χαρούμενοι» EQUILIBRIUM! Τους προτιμούσα στα πρώτα άλμπουμ που ήταν σαφώς πιο επιθετικοί. Στις τελευταίες δουλειές – φυσικά και το “Waldschrein” – αναπαράγουν τους εαυτούς τους, σε πιο τραλαλά version. Not my cup of tea. Αδιάφορη κυκλοφορία και αυτή και πολύ φοβάμαι ότι αυτό θα συνεχιστεί.

6,5 / 10

Γιώργος Δρογγίτης

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here