MAEGI – “Skies Fall” (Kardanadam Medya)

0
84

Μια νέα δουλειά από την γειτονιά μας, με κάποια γνωστά ονόματα και μουσικό ύφος που θα ακουμπήσει πολλούς στη χώρα μας. Οι MAEGI είναι η νέα μορφή έκφρασης του ταλαντούχου Oganalp Canatan. Ο Τούρκος μουσικός, μας είχε συστηθεί από την πολύπλευρη προσφορά του στους NEVERLAND και στους DREAMTONE, πριν λίγα χρόνια, αλλά το παρόν αποτελεί μια πιο προσωπική δουλειά. Αν και δεν κυκλοφορεί κάτω από το όνομά του, είναι ουσιαστικά μια σόλο κυκλοφορία, στην οποία έχει προσκαλέσει όλους του γνωστούς του. Δεν είναι τυχαίο πως όλη η μπάντα προέρχεται από τους DREAMTONE.

Η ιστορία, είναι επιστημονικής φαντασίας και ασχολείται με μια εξωγήϊνη επιδρομή στον πλανήτη μας, η οποία σηματοδοτεί και το τέλος της ανθρωπότητας, με ολοκληρωτική καταστροφή! Καταστροφική και είναι και η μουσική ένδυση της ιστορίας, αλλά με θετική έννοια. Σκληρό και με όγκο, τεχνικό σε σημεία metal, που θα σας θυμίσει τον τρόπο που γεμίζουν όγκο τις συνθέσεις τους οι BLIND GUARDIAN. Άλλωστε η αγάπη του Oganalp Canatan για τους Γερμανούς είναι έκδηλη σε όλες του τις κυκλοφορίες.

Συμφωνικό, επικό και δεμένο, με σύγχρονο ήχο, πολλές αναφορές στο ογκώδες power metal του ’90 και πολύ καλές συνθέσεις, επιβεβαιώνουν το ταλέντο του Canatan, αλλά αυτό που περιόρισε τον ενθουσιασμό μου, είναι οι φωνητικές δυνατότητες του δημιουργού. Ευτυχώς, υπάρχουν εκλεκτοί καλεσμένοι που αναλαμβάνουν μεγάλο μέρος των τραγουδιών και σίγουρα ανεβάζουν επίπεδο στο “Skies fall”.

Το ομώνυμο τραγούδι που είναι στην αρχή, έχει στο μικρόφωνο τον Chris Boltendahl, πασίγνωστο στο Ελληνικό κοινό με τους GRAVE DIGGER, όπως και στους γείτονες. Και οι υπόλοιποι συνεργάτες, είναι εξίσου αγαπητοί και πολύπειροι, με τον Hansi Kursch (BLIND GUARDIAN) να ερμηνεύει την κορυφαία στιγμή του δίσκου, το “Those weve left behind”. Στο “Communication breakdown” έχουμε τον αγαπημένο μου Zachary Stevens, αν και η ερμηνεία του θα μπορούσε να είναι πιο δραματική και έντονη. Ο τέταρτος τραγουδιστής, ακούει στο όνομα Tim RipperOwens, με την γνωστή του εξωπραγματική φωνή, που δίνει ενδιαφέρον στο άλμπουμ με το “Demise of hopes”.

Τα μειονεκτήματα του “Skies fall” είναι τέτοια που μου στερούν μια καλύτερη βαθμολογία. Εν μέρη κουραστικό με τον υπερβολικό –σε σημεία – όγκο, αλλά και η φωνή του Canatan. Ίσως θα μπορούσε να αφοσοιωθεί στη σύνθεση και να αφήσει την παραγωγή και τα φωνητικά σε τρίτους. Ναι, και η παραγωγή είναι κάπως μονοδιάστατη. Ακριβώς γι’ αυτούς τους λόγους, ξεχωρίζει και το Those weve left behind”. Επειδή των Kursch συνοδεύει κυρίως μια ακουστική κιθάρα.

Ως πρώτη προσωπική κυκλοφορία, το “Skies fall” κρίνεται άκρως επιτυχημένο και σίγουρα δείχνει πως υπάρχει μέλλον με την παρέα των DREAMTONE και την όρεξη του Oganalp Canatan. Για όσους αρέσκονται στο ύφος των CIRCLE II CIRCLE / ICED EARTH / BLIND GUARDIAN / GRAVE DIGGER, καλό θα είναι να το ακούσετε. Επισκεφτείτε το http://www.themaegi.com και ψάξτε το.

6 / 10

Γιώργος Κουκουλάκης

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here