WHITESNAKE – “Made in Britain” (Frontiers)

0
66

Το “Forevermore” tour των WHITESNAKE που πραγματοποιήθηκε το 2011 με 96 συνολικά εμφανίσεις σε 35 χώρες είναι ένα από τα πιο πετυχημένα στην νεότερη ιστορία τους. Πριν την παγκόσμια τουρνέ, οι WHITESNAKE αποφάσισαν να ηχογραφήσουν όλες τις συναυλίες που θα έδιναν αναγνωρίζοντας τη ‘δίψα’ των φίλων του συγκροτήματος που πάντα ζητούν έναν τρόπο να κρατήσουν ‘ενθύμιο’ από ένα τέτοιο γεγονός.

Το “Made in Britain” μπαίνει ακριβώς σε αυτή τη κατηγορία. Είναι ένα διπλό live album που απευθύνεται κυρίως στους φίλους της μπάντας που θέλουν να θυμούνται την εμπειρία του “Forevermore” tour. Στο πρώτο CD θα βρείτε σχεδόν όλη τη setlist που οι WHITESNAKE έπαιξαν στη τουρνέ με την ηχογράφηση να προέρχεται, όπως μαρτυρά και ο τίτλος του album, από τις εννιά sold out συναυλίες που έδωσαν στο Ηνωμένο Βασίλειο… Το δεύτερο CD περιλαμβάνει κάποια τραγούδια που έπαιξαν σε άλλες χώρες (αλλά και κάποια από την παλαιότερη τουρνέ “Good to be bad”) και δεν θα βρείτε πολλά από τα κλασικά τους hits με εξαίρεση τα “Slide it in” και “The deeper the love”.

Το “Made in Britain” είναι ένα αρκετά τίμιο live album που απευθύνεται κυρίως στους fans των WHITESNAKE. Αν και το δεύτερο CD αφήνει μια αίσθηση ‘filler’, είναι ευπρόσδεκτο καθώς δίνει περισσότερη αξία στο album. Χωρίς αμφιβολία, το “Made in Britain” είναι μια καλή προσθήκη στη συλλογή τόσο όσων πήγαν σε κάποιο από τα live της τουρνέ όσο και σε αυτούς που δεν τα κατάφεραν και θέλουν να πάρουν έστω και καθυστερημένα μια γεύση από αυτή.

7 / 10

Νίκος Ανδρέου

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here