ASHES OF ARES – “Ashes of Ares” (Nuclear Blast)

0
86

Αυτό είναι ένα ντεμπούτο που περίμενα με αρκετή ανυπομονησία για να το ακούσω. Το να συνυπάρχουν σε μία μπάντα μία από τις καλύτερες (και πλέον αναγνωρίσιμες) φωνές του heavy metal των 90’s και μετά και ένας από τους πλέον υποτιμημένους drummers, και με το παρελθόν ειδικά και των δύο, δεν είναι αμελητέο.

Οι ASHES OF ARES (ωραίο όνομα, εμπνευσμένο από τον Θεό του Πολέμου της Ελληνικής μυθολογίας) είναι η μπάντα/project του Matt Barlow (φωνητικά, exICED EARTH/exPYRAMAZE) σε συνεργασία με τον Van Williams (drums, exNEVERMORE) και τον Eddie Vidales (κιθάρα εδώ, πρώην μπασίστας των ICED EARTH την τετραετία 2008-2012, συμπεριλαμβανομένου του “Dystopia”). Ο Williams έφυγε από τους NEVERMORE μαζί με τον Loomis, οι Barlow και Vidales από τους ICED EARTH, η όρεξη όμως για μουσική δεν είχε φύγει από κανέναν τους. Έτσι είπαν να συνεχίσουν να γράφουν heavy metal, και πολύ καλά έκαναν, μιας η πρώτη τους προσπάθεια είναι ικανοποιητικότατη.

Το ομότιτλο ντεμπούτο της μπάντας, “Ashes of Ares”, θυμίζει σε πολλά πράγματα ICED EARTH. Και λογικό βασικά, αλλά τουλάχιστον είναι στα πλαίσια των καλών ICED EARTH και χωρίς να είναι μία απλή κόπια, καθώς έχει και αρκετά άλλα στοιχεία. Dark USA power metal, heavy, με πολύ groove, τα κομμάτια πλην κάποιων λίγων εξαιρέσεων να μην ανεβαίνουν πάρα πολύ σε ταχύτητες, σφιχτοδεμένο rhythm section, τα φωνητικά του Barlow σαν να μην έχει περάσει ο χρόνος από πάνω του (στουντιακά τουλάχιστον) με τα κλασικά ψηλά δεύτερα να είναι παρόντα φυσικά, τον Williams να παραθέτει τα διαπιστευτήριά του για ακόμα μία φορά (προσθέτοντας έναν αέρα NEVERMORE σε κάποια σημεία) και τον Jim Morris (ICED EARTH, JAG PANZER, OBITUARY, JON OLIVAS PAIN) των θρυλικών Morrisound να υπογράφει την καλή παραγωγή του άλμπουμ.

Από το groove-άτο “Move the chains”, στο mid tempo/power μπαλάντα “This is my hell” με το πολύ ωραίο ρεφραίν, στο up tempoChalice of man”, στη μπαλάντα “The answer” και στο κομμάτι με το οποίο κλείνει το άλμπουμ, το με progressive άγγιγμα “The one eyed king” (προσωπικό αγαπημένο), το “Ashes of Ares” έχει κάποιες πάρα πολύ καλές και ποιοτικές στιγμές. Και χωρίς να έχει κάποιο αδιάφορο κομμάτι, απλά μερικά κατώτερα των προαναφερθέντων, αποτελεί ένα ωραίο δίσκο που σου δημιουργεί την προσμονή για ένα επόμενο.

Δε ξέρω αν οι ASHES OF ARES θα λειτουργήσουν σαν full μπάντα, δεδομένου του προβλήματος που έχει ο Barlow να κάνει μεγάλες περιοδείες λόγω της οικογένειάς του (κυρίως), αλλά έστω και δισκογραφικά καλό θα ήταν να συνεχίσουν. Πάντως θα περιοδεύσουν στην Ευρώπη σαν support στους POWERWOLF. Οι οπαδοί των καλών δίσκων των ICED EARTH θα γουστάρουν σίγουρα, αλλά και όσοι δεν το έχετε με τους Αμερικάνους δώστε του μία ευκαιρία, καθώς δεν αποτελεί ακριβής κόπια. Καλός heavy metal δίσκος με δύο σπουδαία ονόματα να συμμετέχουν. Καλή αρχή!

Y.Γ. Το εξώφυλλο είναι δουλειά του drummer της μπάντας, Van Williams και συμβολίζει σύμφωνα με τον ίδιο το πού βρισκόταν το κάθε μέλος της μπάντας και πώς έρχονται μαζί από το παρελθόν για αυτή τη νέα προσπάθεια.

7 / 10

Φραγκίσκος Σαμοΐλης

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here