EDEN’S CURSE – “Trinity” (AFM)

0
95

Θυμάμαι τους TWISTED SISTER να τραγουδούν για το “United states of rock” και οι στίχοι του Snider μου ήρθαν στο μυαλό όταν πρωτάκουσα για τους EDENS CURSE. Όπως όμως υποδηλώνει ο τίτλος του άλμπουμ, έχουμε φτάσει αισίως στην τρίτη δισκογραφική τους δουλειά. Συχνά αναφέρομαι στην σημασία της τρίτης δουλειάς, για ένα συγκρότημα που συνήθως αποτελεί σημάδι για την άνοδο η κάθοδο της πορείας τους. Με μεγάλη μου χαρά ανακάλυψα πως για τους Αμερικανό-Αγγλό-Ιταλό-Γερμανούς, το “Trinity” αποτελεί ένα βήμα προς την καταξίωση που δικαιούνται. Η φωνή του Michael Eden είναι εξαιρετικά μελωδική, καθαρή και ακουμπά ψηλές νότες σε σημείο που θυμίζει τον James LaBrie σε σημεία.

Αναφερόμενοι στον τραγουδιστή των DREAM THEATER, πρέπει να σημειώσουμε πως αποτελεί και τον κράχτη του άλμπουμ, με το ντουέτο του στο “No holy man”, ένα τραγούδι που ασχολείται με την διπλή προσωπικότητα ενός Τηλε-ευαγγελιστή. Όπως έκαναν και στον προηγούμενο με την Pamela Moore, έτσι κι εδώ, φαίνεται πως αρέσκονται σε καλές συνεργασίες. Μάλιστα, στο “Trinity” υπάρχει και δεύτερο ντουέτο! Στο “Black widow”, έρχεται ο Andi Deris (HELLOWEEN) να πλαισιώσει τον Eden σε ένα επίσης φοβερό κομμάτι, που βάζει την μπάντα σε πιο σκληρά μονοπάτια με τον Thorsten Koehne να δίνει ρεσιτάλ στο βιρτουόζικο σόλο του. Γενικότερα υπάρχουν αρκετές πιο σκληρές στιγμές απ’ ότι στο παρελθόν, αλλά δεν ξενίζει καθόλου αφού υπάρχει άψογη ισορροπία μελωδίας και δύναμης, όπως και στο “Cant fool the devil”. Πρέπει να ξεχωρίσω το εξαιρετικό και κλασικό ριφ του “Jerusalem sleeps” που βέβαια δεν περιορίζεται εκεί, αλλά μετουσιώνεται σε ένα καταπληκτικό metal κομμάτι που φέρνει από την επικότητα των SABBATH (αλά Tony Martin εποχής) σε σημεία μέχρι τον γνωστό ήχο του Axel Rudi Pell (δεν μπορώ να αποφύγω και την αναφορά στο Andy LaRoque στο πρώτο σόλο, ε;) . Δεν υπάρχει τραγούδι που να μην έχει δουλευτεί, που να μην έχει προσεχτεί, που να μην μου αρέσει. Ακόμα και η διασκευή – φόρος τιμής στον Ronnie James Dio, στο “Rock nroll children” είναι πιστή, όσο κι αν η φωνή του μικρού θεού ήταν πιο βαθιά κι επική.

Με λίγα λόγια το “Trinity” δεν είναι μόνο η πιο ολοκληρωμένη, προσωπική και ποιοτική δουλειά των EDENS CURSE, αλλά και μια από τις καλύτερες κυκλοφορίες του 2011 μέχρι σήμερα. Έπεται και συνέχεια.

8,5 / 10

Γιώργος “Kay” Κουκουλάκης

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here