WHITESNAKE – “Live at Donington 1990” (Frontiers)

0
106

7 / 10

whitesnake live

Λίγους μόνο μήνες μετά την κυκλοφορία του πολύ καλού –κατά την προσωπική μου εκτίμηση- “Forevermore”, οι WHITESNAKE μας προσφέρουν σε μία ειδική έκδοση τη ζωντανή ηχογράφηση του 1990 στο ιστορικό festival του Donington. Τότε ο κ. Coverdale και η παρέα του βρίσκονταν στην απόλυτη ακμή έχοντας κυκλοφορήσει back to back τους δύο πιο εμπορικούς τους δίσκους: το “1987” και το “Slip of the tongue”. Στα πλαίσια, λοιπόν, της προώθησης του “Slip of the tongue”, οι Whitesnake εμφανίζονται σαν headliners στο Donington έχοντας μαζί τους τον διαστημικό Steve Vai στην κιθάρα.

Το οπλοστάσιο των WHITESNAKE περιλαμβάνει εκείνη τη βραδιά στη συντριπτική του πλειοψηφία κομμάτια της περιόδου 1984-1989 με την πρώτη περίοδο να αντιπροσωπεύεται από τα “Aint no love in the heart of the city, “Fool for your lovin’”, “Here I go again” και “Crying in the rain” (αν και τα τρία τελευταία παρουσιάζονται στην εκδοχή των late 80’s). Η φωνή του Coverdale είναι πολύ καλή με τα υπόλοιπα μέλη (Vandenberg, Aldridge, Sarzo) να πιάνουν τη γνωστή αψεγάδιαστη απόδοση. Η αλήθεια, πάντως, να λέγεται… Ο Vai είναι σε σημεία κουραστικός και ελαφρώς παράταιρος με τους WHITESNAKE.

Το συνοδευτικό DVD μπορεί να σε «τραβάει» λόγω του νοσταλγικού του χαρακτήρα αλλά ο ήχος και η εικόνα είναι μετριότατα και καταλαβαίνω γιατί δεν είχε διαρρεύσει τόσα χρόνια το υλικό. Πάντως το βλέπεις άνετα… Όπως έβλεπες μία βιντεοκασέτα εκείνη την εποχή. Στα θετικά συγκαταλέγεται και το φανταχτερό εξώφυλλο μίας κυκλοφορίας που σου δίνει την εντύπωση (και ίσως έτσι είναι) ότι μία εποχή τελειώνει (βλ. hair metal) και μία άλλη ήταν έτοιμη να ξεκινήσει (βλ. grunge, σε 1 ½ χρόνο από τότε).

Σάκης Νίκας

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here