METALLICA: Δεν τους επέτρεψαν να παίξουν το “Master of puppets” στην Κίνα

0
136

Metallica 250913Οι METALLICA ήταν καλεσμένοι τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στο πασίγνωστο “The Howard Stern Show”. Εκεί αποκάλυψαν ότι πριν παίξουν στην Κίνα, έπρεπε να στείλουν τους στίχους από ολόκληρη τη δισκογραφία τους στην κυβέρνηση της Κίνας για έγκριση πριν τους δοθεί η άδεια να παίξουν εκεί.

“Έπρεπε να τους δώσουμε ένα ολόκληρο σετ τραγουδιών και εκείνοι έψαξαν όλους τους στίχους και έδωσαν το ΟΚ για ποιά μπορούμε να παίξουμε και ποιά όχι” δήλωσε ο Kirk Hammett.

“Βλέπουν ένα στίχο όπως του ‘Master of puppets’ που είναι τόσο ανατρεπτικοί και δε μας επιτρέπουν να το παίξουμε. Είναι κάπως τρομακτικό. Και αυτό απλά φέρνει μεγαλύτερη προσοχή σε αυτό φυσικά. Δε δουλεύει.” πρόσθεσε ο James Hetfield.

Σύμφωνα με τη μπάντα, δε σκέφτηκαν να ακυρώσουν τις συναυλίες μετά την απαγόρευση κάποιων κομματιών.

“Υπήρχαν 40000 παιδιά εκείνες τις δύο νύχτες που πραγματικά αντιδρούσαν σε ότι κάναμε. Ήταν τρελό.” δήλωσε ο Lars Ulrich.

“Ότι κανόνες και να όρισαν, οι οπαδοί ήταν εκεί για να περάσουν καλά. Βάλαμε το πόδι μας στην πόρτα. Καταφέραμε να πάμε και να παίξουμε στην Κίνα. Αυτό ήταν το κλειδί” πρόσθεσε ο Hetfield.

“Αυτό που έκανα ήταν ότι είχα ένα ανοιχτό κιθαριστό σόλο όπου απλά κάθομαι εκεί και παίζω riff. Έπαιξα το riff του ‘Master of puppets’ και μερικών άλλων κομματιών που μας απαγόρευσαν να παίξουμε. Έπαιξα απλά τη μουσική, άρα κατά κάποιο τρόπο το πέρασα κρυφά” δήλωσε ο Hammett.

Αυτές οι δύο συναυλίες (13 και 14 Αυγούστου και φυσικά και οι δύο sold out σε χρόνο ρεκορ) ήταν οι πρώτες των METALLICA στην Κίνα.

Μπορείτε να δείτε τα επίσημα video recaps στα κλιπ από κάτω.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here