RAMMSTEIN: Ο ντράμερ τους αποκάλυψε, ότι στην Ανατολική Γερμανία, έπαιζε σε γκρουπ μαζί με δύο κατασκόπους της κυβέρνησης!!!

0
226

Ο ντράμερ των RAMMSTEIN, Christoph Schneider, έδωσε μία συνέντευξη στο Αγγλικό Metal Hammer, όπου περιέγραφε την κατάσταση στην μουσική σκηνή της Ανατολικής Γερμανίας, στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου, με πολλά κι ενδιαφέροντα σημεία.
Καταρχήν, εξήγησε ότι μόνο οι επαγγελματικές μπάντες μπορούσαν να παίζουν μουσική επίσημα και να χρεώνουν χρήματα για τις εμφανίσεις τους. Αν ήσουν ερασιτέχνης, ήσουν καταχωρημένος σε κάποιο συγκεκριμένο επίπεδο. Για να πάρεις το πιστοποιητικό σου, έπρεπε να παίξεις μπροστά σε μία επιτροπή που αποφάσιζαν αν είχες τα κατάλληλα τραγούδια. Επιτρεπόταν να παίξεις μόνο κατά το 40% του show σου διασκευές, τα υπόλοιπα τραγούδια έπρεπε να είναι δικά σου, οπότε γράφοντας πολύ υλικό, υπήρχαν και πολλά ενδιαφέροντα σχήματα εκείνη την εποχή.
Αυτό που είχε όμως πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, ήταν η αποκάλυψη ότι στο γκρουπ που έπαιζε, είχε δύο κατασκόπους!!!
«Οι DIE FIRMA, ήταν ένα new wave punk σχήμα. Το στυλ τους ήταν λίγο σκοτεινό, me gothic επιρροές. Είχαμε στίχους που έκαναν αντίσταση στο σύστημα. Αυτό δεν επιτρεπόταν φυσικά – ήμασταν underground συγκρότημα. Όλα τα υπόλοιπα μέλη των RAMMSTEIN ήταν σε underground γκρουπ επίσης. Συνηθίζαμε να παίζουμε σε μικρά μαγαζιά με όλων των ειδών τους οπαδούς: φρικιά, goths και punks. Η κυβέρνηση είχε τους ανθρώπους της παντού, όμως: Τους κατασκόπους των Μυστικών Υπηρεσιών. Αυτό που ήταν εντελώς αστείο και δεν μπορώ να φανταστώ κάποια σκληρότερη μπάντα εκείνη την περίοδο από τη δική μας, είναι ότι στην πραγματικότητα ο τραγουδιστής και ο πληκτράς μας, ήταν κατάσκοποι!!! Απίστευτο!!! Δεν ήταν επαγγελματίες κατάσκοποι, είχαν προσληφθεί με πολύ μικρή αμοιβή και κάθε λίγο, έπρεπε να στέλνουν αναφορά για την μουσική σκηνή».