MARK SLAUGHTER: “Δεν φταίει το grunge για τον θάνατο του hard rock, αλλά η μουσική βιομηχανία”

0
220

Ο τραγουδιστής των hard rockers, SLAUGHTER, Mark Slaughter, μίλησε πρόσφατα στο 80s Metal Recycle Bin σχετικά με πως η άνοδος του κινήματος του grunge, «έδιωξε» ουσιαστικά τις περισσότερες hard rock μπάντες από το ραδιόφωνο και το MTV, με τις πωλήσεις δίσκων και εισιτηρίων για συναυλίες να γνωρίζουν μεγάλη πτώση.
«Το grunge, νομίζω, ήταν μία φυσική πορεία πολλών γεγονότων. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το grunge «σκότωσε» τη φάση, αλλά δεν ήταν έτσι. Πιστεύω ότι υπήρχαν πολλά συγκροτήματα που τα δημιούργησε η μουσική βιομηχανία. Εννοώ, υπέγραφαν ένα συγκρότημα, μετά έπαιρναν κάποιον να τους γράφει τα τραγούδια, έναν παραγωγό, ακόμα και στυλίστες για τα μαλλιά τους και όταν έβγαινε ο δίσκος, δεν ήταν η μπάντα που είχαν υπογράψει. Είχαν δημιουργήσει ένα εντελώς διαφορετικό τέρας, το τέρας της μουσικής βιομηχανίας. Και πολλά γκρουπ έχασαν το δρόμο τους και δεν μπορούσαν να το κάνουν αυτό.»
Και συνέχισε λέγοντας: «στην σκηνή του grunge, λένε ότι το grunge σκότωσε το μουσικό μας είδος. Όχι, ήταν οι άνθρωποι στη μουσική βιομηχανία που σκότωσαν αυτήν τη μουσική. Αυτό που συνέβη ήταν ότι το πιο ισχυρό μέσο στον κόσμο τότε, το MTV, είχε καινούργιο πρόεδρο, ο οποίος είχε δηλώσει στο περιοδικό Billboard, ότι δεν θα ξαναέπαιζε ποτέ MOTLEY CRUE, SLAUGHTER, POISON και τέτοιου είδους σχήματα. Τα ονόμασε όλα κι εκείνη την περίοδο ήταν στο ζενίθ τους. Ε, την επόμενη εβδομάδα, είχαμε βγει απ’ όλα τα playlists. Είναι σαν να υπήρχε η παλίρροια και να έγινε άμπωτη. Και όλοι αναρωτιόνταν τι είχε γίνει. Πολύ απλά, η βιομηχανία είχε αλλάξει».
Δείτε το video με τις δηλώσεις, από κάτω:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here