JAMES LABRIE: Νέο σόλο άλμπουμ με τίτλο, “Beautiful shade of gray” κυκλοφορεί το Μάιο του 2022

0
175

 

Νέο σόλο άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στις 20 Μαΐου του 2022 ο τραγουδιστής των DREAM THEATER, James LaBrie, με τίτλο “Beautiful shade of gray”. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες σόλο δουλειές του, ο καλλιτέχνης αυτή τη φορά δε θα συνεργαστεί με τον Matt Guillory, αλλά με τον Σκωτσέζο Paul Logue, μπασίστα και ιδρυτικό μέλος των EDEN’S CURSE. 

Η συγκεκριμένη συνεργασία, όπως έχει δηλώσει ο LaBrie σε συνέντευξή του, προέκυψε το 2010 όταν τραγούδησε ένα κομμάτι των EDEN CURSE ως guest και του άρεσε ο τρόπος γραφής του Paul. «Για μένα, ο τρόπος γραφής του Paul είναι εμπνευσμένος από μια πιο κλασσική εποχή, κάτι από 70’s. Μια κλασσική ροκ προσέγγιση. Και είχα πολλές ιδέες σε αυτό το ύφος», είπε. 

Αναλύοντας τη συνθετική διαδικασία για το “Beautiful shade of gray”, o LaBrie δήλωσε πως αρχική τους επιθυμία, ως θεμελιώδες στοιχείο του δίσκου, ήταν ο ήχος να έχει μια ακατέργαστη και ακουστική βάση, ενώ στη συνέχεια προστέθηκαν και πλήκτρα. Lead κιθάρα στον δίσκο παίζει ο Marco Sfogli, o Logue ρυθμικές, ακουστικές κιθάρες και μπάσο, στα τύμπανα είναι ο γιος του LaBrie, Chance, ενώ στα πλήκτρα είναι ο Christian Pulkkinen. Τους στίχους, πλην ενός κομματιού, τους έγραψε ο τραγουδιστής. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here