EUROPE: Με SCOTT GORHAM και MICHAEL SCHENKER στο SWEDEN ROCK FESTIVAL!!!

0
69

europe30Οι Σουηδοί hard rockers EUROPE θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με special guests, τους Scott Gorham (BLACK STONE RIDERS, THIN LIZZY) και Michael Schenker (ex-SCORPIONS, UFO), στο επέτειακό για τα 30 χρόνια τους show, στο Sweden Rock Festival, που θα πραγματοποιηθεί 5 – 8 Ιουνίου στο Sölvesborg, Σουηδία. Αυτό θα είναι το μοναδικό επί σουηδικού εδάφους show των EUROPE όσον αφορά την επέτειο και θα είναι ένα μεγαλοπρεπές show, όπως υπόσχεται ο τραγουδιστής Joey Tempest. Η σκηνή θα είναι μια από τις μεγαλύτερες, αν όχι η μεγαλύτερη σε όλη την καριέρα της μπάντας. Το setlist θα αποτελείται από το σύνολο της δισκογραφίας και των εννέα άλμπουμ των EUROPE, συμπεριλαμβανομένου του cult ντεμπούτο τους “Europe” (1983), του πολύ-πλατινένιου “The Final Countdown” (1986) και την πιο πρόσφατη κυκλοφορία τους, “Bag Of Bones” ( 2012), το οποίο έχει γίνει πλέον χρυσό στη Σουηδία. Η εμφάνιση θα κινηματογραφηθεί για κυκλοφορία σε DVD.

Για την ιστορία: η σημερινή σύνθεση των EUROPE είναι ίδια με τη σύνθεση του κλασικού “The Final Countdown” : Joey Tempest (φωνητικά), John Norum (κιθάρα), John Leven (μπάσο), Mic Michaeli (πλήκτρα) και Ian Haugland (τύμπανα). Οι EUROPE γιόρτασαν την 30η επέτειο με την εμφάνισή τους στο σουηδικό διαγωνισμό ταλέντων Rock-SM στις 13 Δεκέμβρη, 2012 παίζοντας το τραγούδι “In The Future To Come” στο Hovet της Στοκχόλμης, στα πλαίσια του Σκανδιναβικού σκέλους της περιοδείας τους, “Bag Of Bones”.

Το 1982, η μετέπειτα φίλη του τραγουδιστή Joey Tempest έβαλε τους FORCE (όπως οι EUROPE ήταν αρχικά γνωστοί πριν από την αλλαγή του ονόματός τους) στον Rock-SM διαγωνισμό. Συναγωνιζόμενοι έναντι 4000 συγκροτημάτων, έπαιξαν δύο τραγούδια, τα “In the Future to Come” και “The King Will Return”, και κέρδισαν το διαγωνισμό, που οδήγησε σε δισκογραφικό συμβόλαιο με την Hot Records. Ο Tempest κέρδισε επίσης το βραβείο στην κατηγορία “Best Lead Singer”, ενώ o κιθαρίστας των EUROPE, John Norum τιμήθηκε στην κατηγορία “Best Guitarist”.

Το “Bag Of Bones” κυκλοφόρησε στην Ευρώπη στις 27 Απριλίου, 2012 μέσω της earMusic/Edel. Το CD, που περιλαμβάνει guest εμφάνιση του bluesrock κιθαρίστα Joe Bonamassa (BLACK COUNTRY COMMUNION), έγινε παραγωγή από τον Kevin Shirley, που στο παρελθόν, μεταξύ άλλων, έχει συνεργαστεί με IRON MAIDEN, JOE BONAMASSA, BLACK COUNTRY COMMUNION, BLACK STONE CHERRY και JOURNEY.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here