VOICES – “Voices from the Human Forest Create a Fugue of Imaginary Rain” (Candlelight)

0
71

Μέσα από τις στάχτες των Βρετανών blacksters AKERCOCKE, δημιουργήθηκαν οι VOICES μόλις πριν 2 χρόνια… Δηλαδή λίγο πριν διαλυθούν οι πρώτοι. Συγκεκριμένα τη νέα αυτή μπάντα αποτελούν οι exAKERCOCKE David Gray (ντραμς), Peter Benjamin (κιθάρα, φωνητικά) καιSam Loynes (κιθάρα), με τον τελευταίο να ήταν live μέλος, με τη προσθήκη του μπασίστα και παραγωγού Dan Abela. Εν έτη 2013 κάτω από τη στέγη της Candlelight Records κάνουν το ντεμπούτο τους, με τον αλά BAL SAGOTH τίτλο “Voices from the human forest create a fugue of imaginary rain” (πως λέμε Σπανοβαγγελοδημήτριος… δηλαδή Γύλος!).

Οι VOICES με ένα και μόνο άκουσμα, μπορείς σίγουρα να πεις ότι είναι μια πιο blackened εξέλιξη των AKERCOCKE, με πιο πολλά prog στοιχεία (βλέπε IHSAHN των 2 πρώτων δίσκων), κυρίως στις κιθάρες αλλά και mid-tempo riffs αλά BLUT AUS NORD, όπως στο κομμάτι που ανοίγει τον δίσκο “Dnepropetrovsk”. Κατά το πλείστον όμως κυριαρχούν οι ταχύτητες με λυσσαλέα blast-beats (εξ ου και το πιο black metal-ίζον ύφος). Πέρα από τις mid tempo στιγμές, την επιθετικότητα του ήχου του σπάνε τα πρωτοκλασάτα γυναικεία φωνητικα σε τραγούδια, όπως το “Eyes become black“, καθώς και ακουστικές στιγμές, όπως στο “Creating the museum of rape”. Όσο αφορά τα φωνητικά του Peter Benjamin σίγουρα είναι πολύπλευρα. Και αυτό γιατί άλλοτε ακούς τα κλασικά black, άλλοτε ψυχοβγαλτικές στριγκλιές στα όρια του postblack, αλλά και τη φοβερή χροιά των καθαρών φωνητικών του. Πάλι θα πω ότι μου θυμίζει IHSAHN και εδώ. Ο τρόπος που παντρεύει όλες αυτές τις αλλαγές είναι τέλειος. Τυπικό “δύσκολο” μοντέρνο black metal. Δε θα βρείτε χιτάκια, παρά μόνο ώριμες συνθέσεις. Ωστόσο, τα τραγούδια που τράβηξαν περισσότερο τη προσοχή μου είναι “Eyes become black“ και το δεκάλεπτο σε διάρκεια “Sexual isolation”. Όπως καταλαβαίνετε από τους τίτλους, οι στίχοι έχουν να κάνουν με τη προσωπική αυτοκαταστροφή. Γι’ αυτό ο τρόπος που τραγουδά ο Benjamin είναι 100% εκφραστικός. Νομίζω όμως αυτό που σίγουρα δε θα ξεχάσετε από το άλμπουμ των Λονδρέζων είναι το drumming… Πολυβόλο ο David Gray!

Ένας πάρα πολύ καλός δίσκος το “Voices from the human forest create a fugue of imaginary rain“, σχεδόν αψεγάδιαστος, για όσους γουστάρουν αυτού του είδους το black metal. Είτε το θέλουμε είτε όχι, αυτή έπρεπε… και αυτή είναι η λογική εξέλιξη του είδους. Μια από τις καλύτερες κυκλοφορίες του 2013 μέχρι τώρα. Crackerjack!

8.5/10

Γιώργος Δρογγίτης

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here