DELAIN – “Interlude” (Napalm)

0
76

Οι Ολλανδοί DELAIN, αυτή τη φορά δεν κυκλοφορούν κανονικό άλμπουμ, αλλά στην ουσία μία συλλογή με 2 νέα κομμάτια, 3 διασκευές, 2 remixes και 6 live εκτελέσεις κομματιών τους. Σκοπός της κυκλοφορίας σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου, να ευχαριστήσουν τους πιστούς οπαδούς τους. Το καταφέρνουν;

Βασικά ναι. Γιατί οι οπαδοί σίγουρα θα ικανοποιηθούν και με τα 7 κομμάτια (εξαιρουμένων των live) του “Interlude”, μιας και σε όλα υπάρχει ο χαρακτήρας του σχήματος. Ας το δούμε όμως από την οπτική κάποιου που θεωρεί τους DELAIN μια από τις πάρα πολύ ωραίες και διαφορετικές μπάντες του χώρου μεν, αλλά δεν είναι και «κολλημένος οπαδός» τους.

Τα πρώτο από τα δύο νέα τραγούδια των female fronted symphonic rock/metallers, είναι το “Breathe on me” εύκολα θα πάρει θέση δίπλα στα “χιτάκια” του σχήματος και μπορεί να αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι των liveτους. ΤoCollars and suits” από την άλλη, είναι ένα απλά ΟΚ τραγούδι. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Οι διασκευές τώρα. Η πρώτη είναι στο “Such a shame” των TALK TALK (κυκλοφόρησε το 1984) και είναι μια χαρά, παρά τη δυσκολία ενός «περίεργου» αλλά συνάμα πολύ ωραίου τραγουδιού, όπως είναι το αυθεντικό. Η δεύτερη είναι σε THE CRANBERRIES και στο πολύ συναισθηματικό κομμάτι τους, “Cordell”. Το “Cordell” το είχαν γράψει οι THE CRANBERRIES στη μνήμη του Denny Cordell, ο οποίος είχε υπογράψει (τότε) τη μπάντα στην Island Records και τους έδωσε το «έναυσμα» και είναι από το δίσκο τους “To the faithful departed” (1996) που είναι ολόκληρος αφιερωμένος τόσο στον Cordell, αλλά και στον πατέρα της τραγουδίστριας της μπάντας, Dolores ORiordan, οι οποίοι πέθαναν την ίδια χρονιά. Πολύ ωραία διασκευή, άλλωστε και το κομμάτι είναι εξαιρετικό από μόνο του, αλλά αυτό το συναίσθημα που έχει η ξεχωριστή φωνή της Dolores δεν υπάρχει στην εκτέλεση των DELAIN, όσο όμορφη και αν είναι η φωνή της Wessels (από τις καλύτερες του χώρου). Τέλος έχουμε και τη διασκευή στο απίθανο “Small town boy” των BRONSKI BEAT, το οποίο δυστυχώς για τους DELAIN το είχαν διασκευάσει μοναδικά και οι PARADISE LOSTστο “Symbol of life”. Ο πιο rock άερας που έχουν δώσει πάντως οι DELAIN, μαζί με το πολύ ωραίο κουπλέ που έχει ένα jazzy feeling, είναι μια χαρά.

Στα remixes τώρα. Έχουμε ένα στο «χιτάκι» “Are you done with me” (από το άλμπουμ τους “We are the others”), το οποίο έχει διαφορετική παραγωγή βασικά, και του «δίνει» ακόμα περισσότερο. Το άλλο remix είναι στο “We are th others”, το οποίο το έχουν κάνει μπαλάντα και με μεγάλη επιτυχία.

Τα live τραγούδια απλά αποδεικνύουν το πόσο καλά παίζει η μπάντα και το πόσο καλή τραγουδίστρια είναι η Wessels.

Ωραία συλλογή (αν μπορούμε να την πούμε έτσι) για τους οπαδούς του σχήματος. Αλλά ακόμα και αν κάποιος δεν τους ξέρει, είναι ένας τρόπος να τους γνωρίσει. Η ώρα πάντως πέρασε ευχάριστα για άλλη μία φορά ακούγοντας μουσική τους.

7 / 10

Φραγκίσκος Σαμοΐλης

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here