MAGNUS KARLSSON: Νέο project με συμμετοχή γνωστών τραγουδιστών

0
72

 

Magnum Karlssons FreefallΗ Frontiers Records θα κυκλοφορήσει το “Magnus Karlsson’s Free Fall”, το νεό project του Σουηδού κιθαρίστα και συνθέτη Magnus Karlsson, στις 11 Ιουνίου στη Βόρεια Αμερική και στις 14 Ιουνίου στην Ευρώπη.

Ο Karlsson ξεκίνησε τη συνεργασία του με τη Frontiers Records το 2000, όταν το συγκρότημά του THE LAST TRIBE υπέγραψε από την ιταλική δισκογραφική. Μετά από δύο κυκλοφορίες με αυτό το γκρουπ, ο Serafino Perugino, πρόεδρος της Frontiers Records, ζήτησε από τον Magnus να γράψει και να κάνει παραγωγή σε μερικούς από τους καλλιτέχνες της δισκογραφικής. Έτσι ξεκίνησε μια επιτυχημένη διαδρομή από συνεργασίες με μερικούς από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές και μουσικούς του hard rock / metal κόσμου. Ο κατάλογος περιλαμβάνει την επιτυχή τριλογία ALLEN / LANDE, τους STARBREAKER, τον Bob Catley, τους KISKE / SOMERVILLE και ο κατάλογος συνεχίζεται. Τελικά εντάχθηκε στους Γερμανούς PRIMAL FEAR το 2008 και με αυτούς περιόδευσε τον κόσμο και ηχογράφησε δύο επιτυχημένα άλμπουμ που ανέβηκαν στις πρώτες θέσεις των charts σε πολλές χώρες.

Αυτή τη φορά, ο Magnus δημιούργησε το δικό του άλμπουμ με δυνατότερα μελωδικά metal και hard rock τραγούδια του, και κάλεσε παλιούς και νέους φίλους για να τα τραγουδήσουν. Ο κατάλογος των καλεσμένων περιλαμβάνει τους Russell Allen (SYMPHONY X, ADRENALINE MOB), Ralf Scheepers (PRIMAL FEAR, GAMMA RAY), Tony Harnell (TNT, STARBREAKER), Mark Boals (YNGWIE MALMSTEEN, THE CODEX), Rick Altzi (MASTERPLAN, AT VANCE), Mike Andersson (STAR ONE, FULL FORCE), Rickard Bengtsson (LAST TRIBE), Herman Saming (A.C.T.), David Readman (PINK CREAM 69, VODOO CIRCLE). Τη σύνθεση του δίσκου συμπληρώνει ο Daniel Flores, στα ντραμς.

“Είχα την τιμή να συνεργαστώ με μερικούς από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές και μουσικούς του κόσμου”, λέει ο Magnus. “Καλλιτέχνες που έχουν κάνει τη ζωή μου πιο πλούσια με τη μαγική μουσική τους. Σε αυτό το άλμπουμ, είχα την ευκαιρία να γράψω τραγούδια για μερικούς από τους απόλυτα αγαπημένους μου τραγουδιστές, ακριβώς στα μέτρα τους. Σκεφτόμουν, τι θα μου άρεσε να ακούσω από τον καθένα, και στη συνέχεια έγραψα τα τραγούδια. Είναι σαν να λείπει από τη δισκοθήκη μου ένα τραγούδι από τον αγαπημένο μου τραγουδιστή, τότε κάνω μόνο αυτό το τραγούδι γι ‘αυτόν! Ακούω σαν οπαδός και γράφω σαν οπαδός, οπότε … είμαι οπαδός! “

Το track list του “Magnus Karlsson’s Free Fall” είναι:

01. Free Fall (lead vocals: Russell Allen)
02. Higher (lead vocals: Ralf Scheepers)
03. Heading Out (lead vocals: Magnus Karlsson)
04. Stronger (lead vocals: Tony Harnell)
05. Not My Saviour (lead vocals: Rick Altzi)
06. Us Against The World (lead vocals: David Readman)
07. Our Time Has Come (lead vocals: Mark Boals)
08. Ready Or Not (lead vocals: Magnus Karlsson)
09. Last Tribe (lead vocals: Rickard Bengtsson)
10. Fighting (lead vocals: Herman Saming)
11. Dreamers & Hunters (lead vocals: Mike Andersson)
12. On Fire (lead vocals: Magnus Karlsson)

Στο παρακάτω video μπορείτε να ακούσετε δείγματα από 4 τραγούδια της κυκλοφορίας.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here