RISABOV – “Rise” (self-released)

0
77

Άλλη μια ελληνική μπάντα η οποία ακολουθεί μόνη της το μουσικό μεταλλικό μονοπάτι είναι και οι RISABOV. Δημιουργήθηκαν το 2008 από την ίδια παρέα η οποία συνεχίζει την πορεία της ως σήμερα. Πράγμα αξιοπερίεργο μιας και οι αλλαγές στην σύνθεση των περισσότερων συγκροτημάτων είναι κάτι παραπάνω από συνηθισμένη. Αυτό βέβαια λειτουργεί και απόλυτα θετικά για αυτούς, γιατί η μπάντα ακούγεται αρκετά δεμένη και σίγουρη γι’ αυτό που κάνει.

Χωρίς την υποστήριξη λοιπόν κάποιας εταιρίας, μπήκαν στο studio και ηχογράφησαν 8 κομμάτια συνολικής διάρκειας 40 λεπτών, στα οποία, όπως και σε κάθε ντεμπούτο συνήθως, η μπάντα είναι κάτι παραπάνω από ορεξάτη και έτοιμη να εξαπλώσει τα μουσικά της απωθημένα. Η αλήθεια είναι ότι όσο το ακούς το απολαμβάνεις ακόμα περισσότερο. Είναι, όπως λένε και οι ξένοι συνάδελφοι μας, ένα “grower” άλμπουμ.

Μουσικά οι συμπατριώτες μας κινούνται στα μονοπάτια του progressive death metal με αρκετά thrashιζοντα riffs. Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στα riffs αλλά και στα solo, με συνεχείς εναλλαγές οι οποίες όμως δεν κουράζουν καθόλου. Αντίθετα υπάρχουν πολλά μελωδικά θέματα, τα οποία δίνουν μεγαλύτερο όγκο στις συνθέσεις. Οι ταχύτητες δεν φτάνουν στο τέρμα, πράγμα αρκετά θετικό γιατί αλλιώς θα «θάβονταν» πολλά από τα σπουδαία καθαριστικά θέματα που υπάρχουν εδώ. Τα φωνητικά είναι brutal και κρατάνε ψηλά το λάβαρο του death metal! Ίσως το μόνο που θα άλλαζα, είναι o ήχος στα drums, που θα τον προτιμούσα λίγο πιο ανεβασμένο και πιο δυναμικό. Από την άλλη όμως μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μια προσωπική κυκλοφορία της μπάντας και στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, δεν μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις όλες οι μπάντες να έχουν το budget των DIMMU BORGIR ή των NIGHTWISH.

Αν σας αρέσουν μπάντες όπως οι PESTILENCE, οι DEATH ή οι NOCTURNUS, τότε αξίζει να τους δώσετε μια ευκαιρία. Οι λάτρεις του progdeath θα το βρουν σίγουρα αρκετά ενδιαφέρον και εγώ κλείνω με το μήνυμα που υπάρχει στο CD τους. SUPPORT THE LOCAL SCENE.

MUSIC UNITES PEOPLE WITH NATURE AND CULTURES.

RΙSABOV lineup:

Νικήτας (Φωνή)
Max (Κιθάρες)
Ανδρέας (Κιθάρες)
Μάρκος (Μπάσο)
Νίκος (Τύμπανα)

 

Γιώργος Καραγιάννης

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here