KILL FOR EDEN – “Kill for Eden” (Self Released)

0
75

Βλέποντας το εξώφυλλο των αγαπητών KILL FOR EDEN, σκέφτηκα ότι πρόκειται για μια ακόμη Goth wannabe EVANESCENCE, μπάντα. Προχωρώντας όμως στο δελτίο τύπου αντιλήφτηκα ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με κάτι εντελώς διαφορετικό… Ή τουλάχιστον εντελώς διαφορετικό από αυτό που περίμενα!

Οι KILL FOR EDEN, μας έρχονται από την Αγγλία και είναι το δημιούργημα του κιθαρίστα Dave Garfield (ωραίο όνομα!) και της τραγουδίστριας Lyla DSouza. Το 2011 κυκλοφόρησαν μόνοι τους ένα EP, το “Kerosene”, το οποίο κέρδισε την ανταπόκριση αρκετών ραδιοφωνικών εκπομπών και την ευκαιρία η μπάντα να δημιουργήσει το πρώτο της, ας πούμε “hit”.

Χωρίς την βοήθεια κάποιας δισκογραφικής εταιρίας αλλά με περισσότερη αυτοπεποίθηση πλέον στις αποσκευές τους ηχογράφησαν το ομώνυμο ντεμπούτο τους. Με κάνει να απορώ πως η μπάντα δεν κατάφερε να βρει μια δισκογραφική στέγη αλλά προχωρεί μόνη της. Προσωπικά μιλώντας θα τους είχα σίγουρα στο δυναμικό μου αν ήθελα να πολλαπλασιάσω τον τραπεζικό μου λογαριασμό.

Τι παίζουν όμως οι KILL FOR EDEN; Μπαίνοντας στην σελίδα τους στο facebοok και ρίχνοντας μια ματιά στις επιρροές τους βλέπεις μπάντες όπως, THE CULT, GARBAGE και BLONDIE και την μπάντα να χαρακτηρίζει τον εαυτό της μουσικά ως “hard rock”! Με το παραπάνω οι μισοί από εσάς έχουν ήδη σταματήσει το διάβασμα οπότε ας συνεχίσουμε με τους άλλους μισούς που είναι στην παρέα μας ακόμα!

Στα 13 κομμάτια του άλμπουμ οι KILL FOR EDEN, παίζουν ένα groovy καθαριστικό rock, μοντέρνο, που σε ελάχιστα σημεία αγγίζει το hard rock, παραμένοντας όμως πάντα κοντά στα pop/rock χαρακτηριστικά τα οποία κάνουν τα κομμάτια να είναι όλα radio friendly. Το μεγάλο τους ατού είναι η δυναμική φωνή της Lyla η οποία θα μπορούσε άνετα να τραγουδούσε και σε μια soul μπάντα.

Τα πιο heavy κομμάτια είναι και αυτά που ξεχωρίζουν. Το δυναμικό με τα heavy riffUntouchable”, το “The Evil that men do” κομμάτι που αγγίζει τον όρο “metal” , το “Living on Mars” με τα καταπληκτικά φωνητικά, το “Ned” με τα χαμηλοκουρδισμένα riffs, το “Little Wizard” που θυμίζει εποχές “Sonic Temple” των THE CULT και το “The Truth” με τα πολύ heavy alternative riffs και την Lyla να δίνει τον καλύτερο εαυτό της.

Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα κομμάτια είναι τα περισσότερα αδιάφορα και χιλιοακουσμένα. Οι μπαλάντες είναι ναι μεν όμορφες και μελωδικές, αλλά δεν έχουν κάτι να προσφέρουν εκτός από τις ερμηνείες της Lyla. To riff του “Over and Over” είναι σχεδόν ίδιο με το κεντρικό riff του “A Secret Place” των MEGADETH, ενώ το “Beige” στοιχηματίζω ότι θα είναι το επόμενο video της μπάντας, φανερά επηρεασμένο από GARBAGE, όπως και το “Kerosene” (το πρώτο video της μπάντας) που είναι το κλασικό radio friendlyhardrock, ότι πρέπει για να ροκάρουν και εκεί στο MTV!

Οι KILL FOR EDEN δεν είναι μια κακή μπάντα. Αντίθετα, θα έλεγα ότι είναι από τις λίγες μπάντες του είδους που με κράτησε και θα έπινα ευχάριστα τον καφέ μου έξω ακούγοντας τους (από το να ακούω τα γνωστά r nb σκουπίδια της εποχής μας). Αλλά σίγουρα δεν απευθύνονται στον μέσο μεταλλά μα και ούτε καν σε αυτούς που ακούν hard rock. Είναι ολοφάνερο ότι οι KILL FOR EDEN στοχεύουν στην εμπορική επιτυχία και έχουν όλα τα συστατικά για να το κάνουν. Τους το ευχόμαστε ολόψυχα!

6 / 10

Γιώργος Καραγιάννης

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here