DIZZINESS – “Offermort Heritage” (Apocalyptic Art)

0
77

Οι DIZZINESS είναι Έλληνες και ξεκίνησαν το 2008 την πορεία τους στο χώρο του black metal. Μετά από κάποιες αλλαγές στην σύνθεση της μπάντας και κάποιες προσωπικές κυκλοφορίες, ήρθε η ώρα για την πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά τους η οποία έρχεται στα χέρια μας μέσω της Γερμανικής Apocalyptic Art.

Το συγκρότημα περιγράφει την μουσική του ως “Hellenic War Black Metal” και όπως αναγράφεται στο δελτίο τύπου της εταιρείας τους, στόχο έχουν να μας υπενθυμίσουν της ένδοξες εποχές του ελληνικού Black metal. Στο ντεμπούτο τους υπάρχουν 8 συνθέσεις, όλα καλοπαιγμένα, με μια πολύ καλή παραγωγή που βοηθά ακόμα πιο πολύ τις συνθέσεις να «αναπνεύσουν» και τις μελωδίες να έχουν τον πρώτο ρόλο.

Οι DIZZINESS παίζουν ένα επικό και με αρκετές θρηνητικές μελωδικές γραμμές black metal. Σε κάποια σημεία θυμίζουν λίγο BATHORY (στα mid tempo μέρη) και ENSLAVED (των Viking εποχών) χωρίς να αντιγράφουν κανέναν, μιας και είναι εμφανές ότι η μπάντα προσπαθεί να δημιουργήσει έναν προσωπικό και ξεχωριστώ ήχο. Το όλο αποτέλεσμα τους δικαιώνει;

Στο μεγαλύτερο μέρος του δίσκου ναι. Κομμάτια όπως τα “Triumph of a Superior Idea”, “Mortuus Spes”, “Nyx” και το ομώνυμο, λειτουργούν πολύ καλά και πτωχαίνουν το σκοπό τους. Δυνατές μελωδίες, αλλαγές ρυθμών και ένα γενικότερο «πολεμικό» συναίσθημα. Η χρήση της αρχαίας Ελληνικής γλώσσας σε αρκετά σημεία βοηθά πολύ σε αυτό.

Στα αρνητικά του άλμπουμ είναι η αίσθηση της επανάληψης σε κάποια σημεία και τα φωνητικά που δεν βγάζουν, τουλάχιστον σε έμενα, τα συναισθήματα που θα ήθελα, μιας και δεν ακούγονται αρκετά πειστικά, ενώ στο μουσικό ύφος της μπάντας θα ταίριαζε μια μεγαλύτερη ποικιλία φωνητικών.

Το ντεμπούτο των DIZZINESS χωρίς να είναι κάτι συγκλονιστικό είναι ένα καλό άλμπουμ, που σίγουρα αρκετοί φίλοι του black metal θα το εκτιμήσουν, ενώ η μπάντα δείχνει ότι έχει τις κατάλληλες προδιαγραφές για κάτι σπουδαίο στο μέλλον.

6,5 / 10

Γιώργος Καραγιάννης

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here