WITHIN TEMPTATION – “The Q-music Sessions” (BMG)

0
72

H αλήθεια είναι ότι οι WITHIN TEMPTATION έχουν κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια, τόσο σε εμπορικό όσο και σε καλλιτεχνικό επίπεδο. Από εκεί που ξεκίνησαν δειλά-δειλά στα τέλη των 90’s σαν ένα συμφωνικό doom/ death metal σχήμα, εξελίχθηκαν σε ένα από τα πιο εμπορικά σχήματα στην Ευρώπη για τα 00’s. Έχοντας σαν βάση την μαγευτική φωνή της Sharon Den Adel κατάφεραν να εντυπωσιάσουν όλον τον κόσμο που προσέγγισε τα female fronted σχήματα αλλά και να ξεχωρίσουν απόλυτα από όλους τους υπολοίπους.

Ο νέος τους δίσκος που παρουσιάζεται εδώ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σαν μια νέα κυκλοφορία μιας και περιέχει αποκλειστικά διασκευές, αλλά θα πρέπει να αντιμετωπιστεί περισσότερο σαν μια ανάπαυλα του σχήματος. Οι διασκευές που περιλαμβάνονται εδώ ηχογραφήθηκαν για τον Βελγικό ραδιοφωνικό σταθμό Qmusic και συμπεριλαμβάνονται κατά κύριο λόγο pop τραγούδια καλλιτεχνών, όπως Bruno Mars, David Guetta, Lana Del Ray, Gnarls Barkley, Enrique Iglesias, SWEDISH HOUSE MAFIA, FRANKIE GOES TO HOLLYWOOD, ONE REPUBLIC κ.α.

Ακούγοντας κάνεις τον δίσκο αυτόν μπορεί να καταλάβει ότι το εγχείρημα αυτό προφανώς και δείχνει να το απολαμβάνει η ίδια η μπάντα κατά κύριο λόγο, καταφέρνοντας να μας μεταδώσει και σε εμάς τους ακροατές αυτήν την “χαλαρή” τους διάθεση.

Το μουσικό επίπεδο της μπάντας είναι υψηλό ούτως η άλλως, η φωvή της Sharon δεν αντιμετωπίζει κανένα εμπόδιο στο να απογειώσει τα κομμάτια και μουσικά έχουν καταφέρει να τους προσδώσουν την χαρακτηριστική μουσική ταυτότητα των WITHIN TEMPTATION. Οι πιο σπουδαίες στιγμές θα έλεγα ότι αποτελούν τα “Titanium” (David Guetta), “Summertime sadness” (Lana Del Ray), “Dirty Dancer” (Enrique Iglesias), “Grenade” (Bruno Mars) και “Dont you worry child” (SWEDISH HOUSE MAFIA).

H αλήθεια είναι ότι αν η Sharon ποτέ επιλέξει να ακολουθήσει pop solo καριέρα είναι σίγουρο ότι θα λάμψει, άλλωστε το πρώτο βήμα πριν από μερικά χρόνια με τον Armin Van Buuren το ξέρουν και οι πέτρες. Εν τέλει, για να επανέλθουμε στο Qsessions, ο δίσκος δεν απευθύνεται στους die hard fans, αυτοί μπορούν να περιμένουν λίγο ακόμα για τον καινούργιο δίσκο που γράφεται, αλλά όσοι έχουν την διάθεση κάτι πιο χαλαρό και ευδιάθετο από την παρέα της Sharon θα το ευχαριστηθούν δέοντως.

7,5 / 10

Γιάννης Παπαευθυμίου

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here