SWEDEN ROCK FESTIVAL: Recap Day 3 (7/6/2013)

0
72

IMG 1492Άλλη μια γεμάτη μέρα στον Σουηδικό ήλιο με ποικίλα μεταλλικά είδη. Αρχή με τους πρώτους εορτάζοντες, τους ντόπιους TREAT με ένα best of. Συμπλήρωσαν 30 χρόνια και το γιόρτασαν με μια από τις λιγοστές εμφανίσεις τους.

Οι Νορβηγοί AUDREY HORNE από την άλλη, σε πιο μικρή αλλά και πιο ένθερμη σκηνή, έτυχαν φοβερής ανταπόκρισης και έδειξαν να το ευχαριστιούνται. Με καλό υλικό και ενεργητικές εμφανίσεις… υπάρχει μέλλον.

Η νέα παρέα του Johny Gioeli έκανε μια σπάνια Ευρωπαϊκή στάση και μας θύμισε την ομορφιά των HARDLINE. Ευτυχώς έπαιξαν αρκετά από τα παλιά και διατήρησαν το ενδιαφέρον του κόσμου.

Αυτοί που ξεχώρισαν πρώτοι, ήταν οι δικοί μας, FIREWIND. Μάζεψαν πολύ κόσμο και έδειξαν πως οι Έλληνες ξέρουν να ροκάρουν και στη ζέστη. Δεμένοι και άνετοι με τον προσωρινό τραγουδιστή τους, έδειξαν να απολαμβάνουν την επιστροφή τους στη Σουηδία.

IMG 1583Δίλημμα πρώτο. NEWSTED ή ASIA; Από μισή ώρα στον καθένα αφιέρωσα και δεν με απογοήτευσαν. Ο μεν πρώτος, δείχνει να ευχαριστιέται τον ηγετικό του ρόλο, ενώ οι Βρετανοί, λιγότερο άνετοι μεταξύ τους στη σκηνή, αφιερώθηκαν στην πιστή αναπαραγωγή των τραγουδιών τους. Μεγάλες αντιθέσεις αλλά εξίσου απολαυστικοί.

Προλάβαμε και την DORO. Η ξανθιά metal queen, στάθηκε στο ύψος των προσδοκιών κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα παίζοντας κομμάτια από την προσωπική καριέρα της αλλά και από τους WARLOCK.

Οι UFO, είναι σταθερή αξία συναυλιακά. Άλλωστε οι εμφανίσεις τους στην Ελλάδα πρέπει να σας το έχουν αποδείξει. Έτσι μετά από 20 λεπτά κλασικού hard rock με τον Vinnie Moore να βγάζει φωτιές, πήγα στους νεαρούς AMARANTHE. Μπροστά σε 6 με 7000 κόσμο ήταν πληθωρικοί! Οι 3 τραγουδιστές φρόντιζαν να ξεσηκώνουν το κοινό, ενώ η μπάντα έσκιζε από πίσω. Τα χιτάκια τους είχαν τεράστια απήχηση.

IMG 2112Καλοί οι KROKUS, αλλά με τους SAXON να ακολουθούν ήταν λίγο άνιση η μάχη. Η παρέα του Biff μπροστά σε 20 χιλιάδες κόσμος, έσπειρε με το πιο γεμάτο σκηνικό που τους έχω δει.

Παράλληλα, όμως οι λιτοί AT THE GATES με άφησαν ξερό με το βαρβάτο τους σετ. Να μην τους χάσετε όταν έρθουν Αθήνα.

Η αποκορύφωση ήρθε με τους EUROPE να γιορτάζουν τα 30 χρόνια τους ήταν εντυπωσιακή όσο και… περίεργη. Αφού επέλεξαν να παρουσιάσουν τραγούδια που δεν έχουν ακουστεί – από καθόλου ως ελάχιστα – και έκαναν την βραδιά ιδιαίτερη αλλά και cult. Πόσο μάλλον όταν ανεβαίνει ο Scott Gorham ή ο Michael Schenker στη σκηνή. Να περιμένετε DVD.

End of part 3

Γιώργος “Kay” Κουκουλάκης

 

 

 IMG 1841IMG 1783

IMG 2148IMG 1430IMG 1630 IMG 1574

IMG 1580 IMG 1754IMG 1406

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here