DOUBLE TREAT – “Wander Thirst” (Sleaszy Rider)

0
84

Θυμάστε τις εποχές που περιμένατε όλη τη βδομάδα να έρθει το Σάββατο πρωί για να κάνετε την παραδοσιακή γύρα στα γνωστά δισκάδικα του κέντρου; Όχι; Ήσασταν πολύ μικροί τότε; Να σας πω λοιπόν ότι ήταν ένα απίστευτο συναίσθημα που δεν μπορεί να περιγραφεί και φυσικά δεν αναπληρώνεται με ένα απλό «κλικ» και ένα «κατέβασμα» δίσκου. Τίποτα δεν συγκρίνεται με το Σαββατιάτικο απόγευμα με καφεδάκι και παρέα για να ακούσεις το δίσκο που αγόρασες λίγες ώρες πριν. «Και τι σχέση έχουν, ρε μεγάλε, όλα αυτά με τη νέα δουλειά των DOUBLE TREAT;», θα ρωτήσει εύλογα κάποιος. Απλούστατα, το “Wander thirst” κατάφερε να με μεταφέρει σε εκείνη τη ρομαντική εποχή του βινυλίου και πιο συγκεκριμένα όταν αγόραζα τους πρώτους δίσκους των WHITESNAKE και των BAD COMPANY.

Και είναι μεγάλη επιτυχία να καταφέρνεις να «πιάνεις» το συναίσθημα των late 70’s και early 80’s. Είναι σημαντικό να καταφέρνεις να αποδίδεις το blues rock με άριστο τρόπο, όταν μάλιστα είσαι ένα ελληνικό σχήμα –έμπειρο μεν αλλά…ελληνικό- και την ίδια στιγμή να αφήνεις και πινελιές από το δικό σου μουσικό στίγμα. Και μη γελιέστε, οι Σωτήρης Λαγονίκας και Χρήστος Κισατζεκιάν δεν είναι τίποτα νέοι ή τυχαίοι στο χώρο. WHATS THE BUZZ, INFIDEL, solo δουλειές και δεν συμμαζεύεται! Μάλιστα, ο Σωτήρης καταφέρνει να αφήσει ψήγματα της αγάπης του για το old school prog rock στο “Ill take your life” ενώ και ο Χρήστος σιγοντάρει από κοντά με τις classic rock αναφορές.

Οι DOUBLE TREAT δεν ήρθαν για να ανακαλύψουν τον τροχό και να γίνουν οι νέοι STONE SOUR, SLIPKNOT κτλ. Ήρθαν για να αποτίσουν φόρο τιμής στα ένδοξα blues rock άλμπουμ των προηγούμενων δεκαετιών…τότε που οι μουσικοί έπαιζαν και με συναίσθημα και με τεχνική. Αλλά κυρίως…με συναίσθημα!

8,5 / 10

Σάκης Νίκας

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here