DEGREED – “We don’t Belong” (AOR Records)

0
176

Όταν το 2010 οι Σουηδοί DEGREED κυκλοφόρησαν το ‘Life love loss’ έθεσαν αυτομάτως ψηλά τον πήχη καθώς μας έδωσαν ένα ανέλπιστο διαμάντι. Με κυρίαρχο στοιχείο τη μελωδία και κλασικούς 80’s hard rock ρυθμούς, κατάφεραν να αποσπάσουν κολακευτικά σχόλια και κριτικές και να εδραιωθούν ως ένα από τα πιο ελπιδοφόρα γκρουπ στον συγκεκριμένο μουσικό χώρο.

Το ‘We dont belong’ είναι η νέα δουλειά των DEGREED. Δεν σας κρύβω ότι οι προσδοκίες μου ήταν ψηλές και η ανυπομονησία μου είχε χτυπήσει κόκκινο. Δεν πήρε παρά λίγα λεπτά για να καταλάβω ότι το album συνεχίζει την παράδοση του ‘Love love loss’ και είναι μια πολύ σοβαρή δουλειά. Η μπάντα μας δίνει εξαιρετικό μελωδικό hard rock με μια σημαντική διαφορά από αρκετά συγκροτήματα του χώρου: αποφεύγουν τον φασόν ήχο και τα κλισέ, βάζοντας με μεγάλα γράμματα την υπογραφή τους σε ότι κάνουν. Το κλασικό συνυπάρχει με το μοντέρνο σε υπέροχες συνθέσεις που συνοδεύονται από καταπληκτικά φωνητικά.

Μάλιστα, η συμμετοχή του Bill Champlin (πρώην CHICAGO) στη σύνθεση ορισμένων τραγουδιών αλλά και του παραγωγού Erik Lidbom αποτελεί εγγύηση για την ποιότητα που album. Δύσκολα θα ξεχώριζα κάποιο τραγούδι ως το καλύτερο αλλά θεωρώ ότι αν υπάρχει κάποιο που θα σας κάνει να αγοράσετε αμέσως το album αυτό είναι το ‘Blind hearted’, ένα πραγματικό μελωδικό hard rock έπος.

Με το ‘We dont belong’ οι DEGREED κάνουν ένα ακόμη βήμα ψηλότερα. Στιβαρό και σοβαρό album χωρίς αδυναμίες, που ξεχωρίζει από την υπόλοιπη μάζα αντίστοιχων μελωδικών hard rock δουλειών. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους τους φίλους και φίλες του συγκεκριμένου μουσικού είδους.

9 / 10

Νίκος Ανδρέου

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here