METALLICA: Και ο κυβερνήτης της Τζακάρτα πήγε στη συναυλία τους (βίντεο)

0
90

Metallica 280813Ο κυβερνήτης της Τζακάρτα, Joko Widodo, ήταν κι αυτός ένας από τους θεατές της εμφάνισης της μπάντας στην πόλη, στις 25 Αυγούστου, 25 χρόνια μετά την κυκλοφορία του “…And justice for all” και 20 χρόνια μετά την πρώτη, επεισοδιακή εμφάνιση της μπάντας στην πόλη.

“Είμαι χαρούμενος και ικανοποιημένος με τη συναυλία. Κανείς δεν έχασε τον έλεγχο. Τους δείξαμε ότι οι πολίτες της Τζακάρτα είναι όλοι αξιοπρεπείς. Μπορούσαμε να ροκάρουμε τη νύχτα με εύρυθμο τρόπο” δήλωσε ο κυβερνήτης για τη συμπεριφορά των 60000 συμπολιτών του. Στο live υπήρχαν περισσότεροι από 2000 σεκιουριτάδες.

Η πρώτη εμφάνιση της μπάντας στην Τζακάρτα, το 1993, για την προώθηση του “Black album”, είχε καταλήξει σε επανάσταση, με οπαδούς (πολλοί από τους οποίους προσπαθούσαν να μπούν τζάμπα) να καίνε αυτοκίνητα και να καταστρέφουν δημόσια περιουσία, ενώ υπήρχαν και πάρα πολλοί τραυματισμοί από τις συγκρούσεις με την αστυνομία.

Το Μάιο, ο Widodo αναγκάστηκε να επιστρέψει στην κυβέρνηση το υπογεγραμμένο μπάσο που είχε από τους METALLICA και του το είχε δώσει ο Robert Trujillo. Ο λόγος; Οι αρχές δεν είχαν αποφασίσει αν το όργανο ήταν δώρο ή παραβίαση ηθικών κανόνων και σύμφωνα με το νόμο της χώρας τα δώρα προς τους επισήμους του κράτους επιστρέφονται στο κράτος μέσα σε 30 μέρες.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here