BLACK BULL – “Rock all Night” (SAOL)

0
89

Αν το όνομα BLACK BULL δεν σας λέει κάτι, μην ανησυχείτε καθόλου. Ομολογώ ότι κι εγώ δεν ήξερα πολλά καθώς είναι ένα συγκρότημα από την Τσεχία που είναι δημοφιλές κυρίως στη κεντρική Ευρώπη. Στη χώρα τους θεωρούνται από τα μεγάλα ονόματα του είδους καθώς αποτελείται από έμπειρους μουσικούς που έχουν εργασθεί για χρόνια στην Αμερική.

Το “Rock all night” είναι το πρώτο albumτου συγκροτήματος και κινείται καθαρά σε hard rock ρυθμούς. Στα φωνητικά, που θα μας απασχολήσουν κατιτίς παραπάνω σε αυτή τη μπάντα, βρίσκεται η Lucie Roubickova, μια ιδιαίτερη γυναικεία φωνή. Δυστυχώς, αυτό δεν το καταλαβαίνουμε αμέσως, καθώς το άνοιγμα του album με το “Newport boulevard” είναι υποτονικό. Μπορώ να πω ότι είναι ίσως το πιο αδύναμο τραγούδι που θα βρείτε στο “Rock all night” και δυστυχώς είναι πολύ κακή επιλογή για άνοιγμα ενός δίσκου.

Μετά το αρχικό –αρνητικό- σοκ, έρχεται το “Dirty game”. Κι επιτέλους έχουμε μουσική. «Βρώμικα» riffs για να πάει ασορτί με τον τίτλο του τραγουδιού και από μουσική … φωνάρα. Το προφανές είναι να πω ότι μοιάζει ολίγον με Doro αλλά θα πάω κι ένα βήμα παραπέρα και θα πω ότι όταν η φωνή ‘αγριεύει’ θυμίζει μια από τις κορυφαίες γυναικείες metal φωνές, αυτή της Ann Boleyn. Βγάζει μια ‘αγριάδα’ που χρωματίζει ανεξίτηλα και την υπόλοιπη μουσική βάζοντας την υπογραφή της Roubickova. Την ίδια στιγμή μπορεί να παίξει με την φωνή της και να μας δώσει και άκρως πιο μελωδικά τραγούδια.

Τα κομμάτια κινούνται σε καθαρούς κλασικούς hard rock ρυθμούς χωρίς κάτι ιδιαίτερο ή πρωτότυπο. Έχουν όμως μια ποιότητα και είναι ενδεικτικό ότι η μπάντα έχει ‘δέσει’ και μας δίνει ένα καλό αποτέλεσμα. Ξεχώρισα τα λίγο πιο σκληρά “Seven seas apart”, “Wrong” και “Red wolf” αλλά και το τελευταίο κομμάτι του δίσκου τη έκδοση με πιάνο του “Rape me back”!

To ντεμπούτο των BLACK BULL φέρνει αναμφίβολα την σφραγίδα της τραγουδίστριας Lucie Roubickova. Χωρίς να υστερεί μουσικά, το “Rock all night” είναι ιδιαίτερο λόγω της φωνάρας της Roubickova που δίνει έναν χαρακτήρα στο album. Αν σας αρέσει το κλασικό, μελωδικό hard με γυναικεία φωνητικά, το “Rock all night” δεν χάνεται με τίποτε.

10

Νίκος Ανδρέου

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here