KING KOBRA – “II” (Frontiers)

0
154

Μετά το πολυαναμενόμενο και αρκετά πετυχημένο come back των βετεράνων KING KOBRA το 2011, η μπάντα επανέρχεται δριμύτερη δύο χρόνια μετά. Ευτυχώς για εμάς δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο line-up, με τον Paul Shortino (πρώην QUIET RIOT) να βρίσκεται πάλι στα φωνητικά. Αναφέρω συγκεκριμένα τον Shortino, καθώς επανέφερε τις ισορροπίες που είχαν χαθεί στα φωνητικά των KING KOBRA από την εποχή που ο Mark Free αποχώρησε από το συγκρότημα.

Το “II” δεν διαφέρει σε κάτι από το γνωστό στυλ που μας έχει συνηθίσει το γκρουπ εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες. Δεν υπάρχουν πειραματισμοί, μόνο σκληρό rock ‘στολισμένο’ με μπλουζ ρυθμούς αλλά και metal riffs στις κιθάρες να συνοδεύουν την ‘βρώμικη’ φωνή του Shortino. Ο τελευταίος θεωρώ ότι είναι σημαντικό χαρτί στις τελευταίες δύο δουλειές των KING KOBRA καθώς έχει καταφέρει να δώσει μια φινέτσα που είχε χάσει η μπάντα αλλά και να συνεισφέρει με τα ποιοτικά φωνητικά του.

Εντύπωση μου έκανε ότι τα περισσότερα από τα δώδεκα συνολικά κομμάτια είναι συνθέσεις που ξεπερνούν το πεντάλεπτο, ένδειξη ότι η μπάντα περνάει μια δεύτερη νιότη με τη δημιουργικότητα να ‘ρέει’ άφθονη. Φαίνεται δε ότι τα μέλη των KING KOBRA το διασκεδάζουν αρκετά όπως φαίνεται και από το videoτου πρώτου single που είναι το χαβαλετζίδικο “Have a good time”. Συνολικά, αν εξαιρέσω δύο από τα τραγούδια (“Take me back”, “The crunch”) τα οποία βρήκα αρκετά γλυκανάλατα και θα ταίριαζαν περισσότερο ως bsides, τα υπόλοιπα είναι δείγμα στιβαρής δουλειάς. Έχουν μια μελαγχολική 80’s χροιά τόσο στα πιο αργά κομμάτια όπως το “Got it coming” όσο και στα πιο ‘δυνατά’ όπως το “Knock them dead” το οποίο εκτινάσσει την αδρεναλίνη στα ύψη.

Με το “ΙΙ” οι KING KOBRA κατάφεραν να κάνουν ένα βήμα πιο πάνω σε σχέση με τη προηγούμενη δουλειά τους, το “King kobra”. Είναι εμφανώς καλύτερο ενώ φαίνεται ξεκάθαρα ότι τα μέλη του συγκροτήματος έχουν δέσει με τον Shortino και μας δίνουν ότι καλύτερο τιμώντας έτσι την ιστορία των KING KOBRA. Τόσο οι λάτρεις του συγκροτήματος όσο και οι απανταχού φίλοι του παλιού ‘καλού’ σκληρού rock θα λατρέψετε το “II”.

7 / 10

Νίκος Ανδρέου

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here