STONELAKE – “Monolith” (Massacre)

0
72

Σκανδιναβία εξακολουθεί να είναι η πιο τακτική γωνιά παραγωγής συγκροτημάτων, σε κάθε rock και metal ιδίωμα. Οι STONELAKE αποτελούνται από μουσικούς που παίζουν πολλά χρόνια, δίχως όμως να έχουν ξεχωρίσει, παρότι άλλες μπάντες σε παραπλήσιο είδος έχουν καταφέρει περισσότερα.

Δίνουν έμφαση στον όγκο και την ταχύτητα, ενώ η φωνή του Peter Grundstrom είναι καθαρή και ερμηνεύει εύκολα τις μελωδίες που γράφουν. Η φωνή του, είναι μάλλον και το πιο θετικό χαρακτηριστικό της μπάντας, μέσα σε ένα άλμπουμ γεμάτο τεστοστερόνη, με δύναμη, ενέργεια και σκληρές heavy/power συνθέσεις. Σε σημεία η ερμηνεία του μου έφερε στο μυαλό στοιχεία από τα 80’s, με το φαλσέτο του, αλλά…

Το μειονέκτημα είναι οτι δεν μπόρεσα να ξεχωρίσω κάποιο λόγο για να ξανακούσω το “Monolith”, που είναι όντως κάπως μονολιθικό! Μονοδιάστατο μάλλον. Ηχητικά, όσο και συνθετικά. Παρότι η παραγωγή είναι αξιόλογη.

Αυτό είναι το 7ο άλμπουμ των STONELAKE, πράγμα που από μόνο του είναι αξιοσημείωτο, αλλά για μένα πιο άξιο αναφοράς είναι οτι κυκλοφορεί από την Massacre records!

Υπάρχουν πολλά σόλο, απανωτά doublebass drums, αλλά για να εκτιμήσω μια power metal δουλειά, μετά από τόσα χρόνια, θέλω μεγαλύτερη ποιότητα στις συνθέσεις. Το μελωδικό “Will you be loved” είναι ίσως η καλύτερή τους στιγμή.

4 / 10

Γιώργος “Kay” Κουκουλάκης

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here