THE VISION BLEAK – “Witching Hour” (Prophecy)

0
85

Όταν το 2002 οι EMPYRIUM κυκλοφορούσαν το τελευταίο τους άλμπουμ, “Weiland”, οι Ulf Theodor Schwadorf (τα πάντα όλα εκτός από πλήκτρα στη μπάντα) και o Kostanz (drums στα live της μπάντας), ξεκινούσαν να κυκλοφορούν δουλειές με τους THE VISION BLEAK.

Το δίδυμο επιστρέφει 3 μετά το υπέροχο “Set sail to mystery”, με το πέμπτο του πόνημα, “Witching hour”, πιστό για ακόμα μία φορά στο ραντεβού του με την ποιοτική μουσική. Και μάλιστα από τη στιγμή που το άλμπουμ βγαίνει σχεδόν μαζί με το live CD/DVD των EMPYRIUM (άντε και κάνα νέο άλμπουμ επιτέλους), η ικανοποίηση όσων γουστάρουμε τα δύο αυτά σχήματα φτάνει σε μέγιστο βαθμό.

Όσοι έχετε ασχοληθεί με τη μπάντα, ξέρετε απολύτως τι να περιμένετε και εδώ. Λυρισμός, μελωδία, θεατρικότητα, και αυτή την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που μπορούν και δημιουργούν οι Γερμανοί. Όσοι πάλι δε ξέρετε τί εστί EMPYRIUM, μπορείτε να πάρετε σαν γενικότερη βάση το gothic metal, να προσθέσετε avant-garde, αλλά και πάλι, καλό είναι να ακούσετε κατευθείαν γιατί ο ήχος τους είναι ιδιαίτερος. Οι ίδιοι το λένε “horror metal”, αλλά κι αυτό είναι τελείως αόριστο.

Για ακόμα μία φορά η ποικιλία μεταξύ των συνθέσεων, αλλά και η ποιότητά τους, κάνει το δίσκο να κυλάει τόσο εύκολα που φτάνει στο τέλος χωρίς να καταλάβεις ότι πέρασε μία ώρα. Κομμάτια όπως το up tempo “A witch is born”, το mid/groove-άτο “Cannibal witch”, το απίθανο “The wood hag” με το ακόμα καλύτερο βίντεο, το “The call of the banshee” που ξεκινάει δυνατά και περνάει σε πιο ατμοσφαιρικές φόρμες, και το πλέον πολυδιάστατο “The Valkyrie”, είναι οι πλέον αντιπροσωπευτικές και κορυφαίες συνθέσεις του “Witching hour”, με τις υπόλοιπες να είναι καλές μεν, άλλα ένα-δύο κλικ κάτω. Το κλείσιμο με τα δύο “Witchery in forests dark” έρχεται σε αντίθεση με το όλο άλμπουμ από τη μία, από την άλλη όμως δείχνει την πιο minimal/ambient πλευρά της μπάντας και την πολύπλευρη μουσικότητα των μελών της.

Συγκρότημα πολύ ιδιαίτερο ηχητικά, που αποτελεί σταθερή αξία, μουσικοί που δε σταματάνε να δημιουργούν ωραία μουσική, που δεν επαναπαύονται και κομμάτια που το κάθε ένα έχει κάτι διαφορετικό να σου προσφέρει. Δεν είναι πολλά τα συγκροτήματα άλλωστε που κυκλοφορούν σταθερά πολύ καλές δουλειές. Απολαύστε το…

8 / 10

Φραγκίσκος Σαμοΐλης

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here