MYSTIC PROPHECY – “Monuments uncovered” (Massacre)

0
105

Αυτό είναι το πρώτο αξιόλογο άλμπουμ που άκουσα μέσα στο 2018. Ναι, ξέρω… Δεν είναι ένα CD με original υλικό και ως εκ τούτου τίθεται αυτομάτως «εκτός συναγωνισμού». Ωστόσο, οι MYSTIC PROPHECY κατάφεραν να ηχογραφήσουν 11 διασκευές και να μετατρέψουν όλα αυτά τα γνωστά hits σε…δικά τους τραγούδια! Είναι απίστευτο αλλά ακόμη και κλασικά κομμάτια όπως το “I’m still standing” (Elton John) ή το “You keep me hangin’ on” (Kim Wilde/The Supremes) ακούγονται σαν κανονικότατα metal tracks στο γνώριμο στυλ των MYSTIC PROPHECY. 

Τα trademark γρεζάτα φωνητικά του Δημήτρη Λιαπάκη είναι όπως πάντα το κυρίαρχο στοιχείο και αυτού του δίσκου ενώ η παραγωγή είναι (κλασικά) κρυστάλλινη και αψεγάδιαστη. Αυτό που μου άρεσε ιδιαιτέρως στο “Monuments uncovered” ήταν οι επιλογές των κομματιών αφού πέρα από κανά δύο «ασφαλή» κομμάτια [π.χ. “Are you gonna go my way” (Kravitz) & “Get it on” (T’ Rex)] όλα τα υπόλοιπα σε εκπλήσσουν πραγματικά με τη δυναμική και το νέο αέρα που τους έχει προσδώσει ο Λιαπάκης και η παρέα του. Απίστευτη δουλειά έχει γίνει στα “Shadow on the wall” (Mike Oldfield) & “Hot stuff” (Donna Summer) ενώ υποκλίνομαι στην επιλογή του “The stroke” από τον Θεό Billy Squier! 

Οι MYSTIC PROPHECY μπορεί να έχουν καταθέσει τα διαπιστευτήριά τους στο θέμα των διασκευών (μην ξεχνάμε τα “Fighting the world”, “Paranoid” κτλ.) αλλά νομίζω ότι τώρα ξεπέρασαν τους εαυτούς τους, κυρίως λόγω του πολύ καλού tracklisting.

8 / 10

Σάκης Νίκας

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here