THE NEW ROSES – “Nothing but wild” (Napalm)

0
118

Δεν ξέρω πόσοι θα ασχοληθούν ή έστω πόσοι θα μπουν καν στη διαδικασία να ακούσουν κάτι από τους THE NEW ROSES αλλά πιστεύω ότι όλοι οι hard rock fans εκεί έξω πρέπει να δώσουν μία ευκαρία στο γερμανικό αυτό συγκρότημα. Ο λόγος; Απλός. Καλοπαιγμένο hard rock με βάση τη δεκαετία του ‘80 και την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και με δουλεμένες συνθέσεις που σου μένουν πολύ εύκολα ακόμη και με το πρώτο άκουσμα! Τι άλλο να ζητήσει δηλαδή κάποιος από μία τίμια hard rock κυκλοφορία στην εποχή μας; Σας προλαβαίνω. Δεν υπάρχει ίχνος πρωτοτυπίας αλλά μεταξύ μας, δε νομίζω ότι αναζητούμε κάτι τέτοιο όταν ανακαλύπτουμε ένα νέο hard rock σχήμα αν και οι THE NEW ROSES έχουν ήδη κυκλοφορήσει τέσσερις δίσκους.

Με το άνοιγμα του κομματιού “Soundtrack of my life” νομίζεις ότι βρίσκεσαι κάπου στο New Jersey και ακούς τους SKID ROW να τζμάρουν κάποιο ακυκλοφόρητο κομμάτι από το ντεμπούτο τους. Η συνέχεια με το “Can’t stop rock n’ roll” μπορεί να μην έχει κοινά με το (σχεδόν) ομότιτλο κομμάτι των TWISTED SISTER αλλά είναι ένας hard rock ύμνος στα χνάρια των POISON ή των CINDERELLA. Τα απόλυτα highlights είναι ωστόσο το “Down by the river” που κάλλιστα θα μπορούσε να είναι τεράστιο hit αν είχε βγει το 1986 και το “Nothing but wild” που σε κερδίζει με την retro αισθητική και την πιασάρικη δομή του. Με λίγα λόγια οι THE NEW ROSES καταθέτουν ένα άλμπουμ-φόρο τιμής στα 80’s και το αμερικάνικο hard rock! 

Το “Nothing but wild” είναι ένα πολύ καλό άλμπουμ που περιμένει όλους εσάς εκεί έξω να το ανακαλύψετε. Ναι…η εποχή μας δεν ευνοεί τέτοιου είδους κυκλοφορίες και δεν ξέρω ειλικρινά αν οι THE NEW ROSES θα τα καταφέρουν. Το αξίζουν όμως…

7,5 / 10

Σάκης Νίκας

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here