BEST OF 2022 — Η γνώμη των συντακτών του Rock Hard (Μέρος 2 / 16–20)

0
1807
Συνεχίζουμε την αντίστροφη μέτρηση για τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς, όπως τα ψήφισε η συντακτική ομάδα του Rock Hard. Σειρά έχουν οι δίσκοι που βρέθηκαν στις θέσεις από τη 16η μέχρι την 20η. 
(Ο τρόπος βαθμολόγησης είναι ο εξής: Σε κάθε λίστα ο πρώτος δίσκος παίρνει 20 βαθμούς, ο δεύτερος 19, ο τρίτος 18 κ.ο.κ. Για κάθε επανεμφάνιση σε λίστα, υπάρχει bonus δύο βαθμών. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, μετράμε α) ποιος δίσκος υπάρχει σε περισσότερες λίστες και β) ποιος είχε υψηλότερη θέση).
21 – 25
20. STRATOVARIUS – “Survive” (78 πόντοι)
“Το συμπέρασμα όμως, αν λάβουμε υπόψη μας τι μας μένει από τις πολλές ακροάσεις του album, είναι ότι οι STRATOVARIUS είναι ξανά μαζί μας κυκλοφορώντας ίσως τον καλύτερο δίσκο της μετά-Tolkki εποχής.”
(8/10 – Δημήτρης Μελίδης)
19. SEPTICFLESH – “Modern primitive” (83 πόντοι)
“… η μπάντα τολμά να εξελίξει και να διαφοροποιηθεί από όσα έχει, μέχρι τώρα, παρουσιάσει… Αν υπάρχει δικαιοσύνη στη μουσική βιομηχανία της εποχής μας, θα πρέπει να ανέβουν στην κατηγορία των μεγάλων συγκροτημάτων και να τους βλέπουμε να παίζουν σε μεγάλα festivals μαζί με την ορχήστρα.”
(9/10 – Λευτέρης Τσουρέας
18. LAMB OF GOD – “Omens” (84 πόντοι)
“Οι LAMB OF GOD, κάνουν μία δήλωση, όχι απλά ότι είναι ακόμα εδώ, αλλά και ότι δισκογραφικά τουλάχιστον, είναι η καλύτερη μπάντα του χώρου τους και έχουν ακόμα πολλά να δώσουν. Εκτός αν κάποιος συνυπολογίζοντας ποσότητα, συνέπεια και ποιότητα αυτών, μπορεί να βρει πολλές άλλες μπάντες του είδους που είναι καλύτερες. Δεν το περίμενα τόσο καλό! Στους καλύτερους δίσκους της χρονιάς, άνετα.”
(8/10 – Φραγκίσκος Σαμοΐλης)
17. CULT OF LUNA – “The long road north” (91 πόντοι)
“Το μόνο που μπορώ απόλυτα υπεύθυνα να σας πω για το “The long road north” είναι ότι ο χρόνος θα το καταστήσει ως ένα από τα καλύτερα άλμπουμ της δεκαετίας που διανύουμε και πως θα σας ξεπληρώσει στο έπακρο ότι απαίτηση μπορεί να έχετε από τη μουσική που ακούτε συνολικά.”

(απροσδιόριστο/10 – Άγγελος Κατσούρας)
16. ARCH ENEMY – “Deceivers” (94 πόντοι)
“Το “Deceivers” είναι ένας κλασικός δίσκος ARCH ENEMY των τελευταίων ετών, με τα στοιχεία τους όμως να είναι ακόμα καλύτερα τοποθετημένα, μοιρασμένα, με κάποιες ματιές στα 00s τους, αλλά κυρίως με περισσότερες πάρα πολύ καλές στιγμές από ότι τα προηγούμενα άλμπουμ και περισσότερη ισορροπία. Επομένως τι είναι; Ο καλύτερος δίσκος τους από την εποχή του “Rise of the tyrant”. Ε, θέλετε περισσότερα;”
(7,5/10 – Φραγκίσκος Σαμοΐλης)
Τη Δευτέρα, θα ανακοινωθούν οι θέσεις 10-15.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here