The Book Of Heavy Metal… 18/1 [18 χρόνια πριν, ο Derek Sherinian αποτελεί παρελθόν απ’ τους DREAM THEATER!]













     

     

    Μπορεί να είναι αρκετοί αυτοί που κατά καιρούς έχουν στολίσει τον Derek Sherinian με διάφορα άσχημα κοσμητικά επίθετα, εξ’ αιτίας κάποιων λανθασμένων εντυπώσεων και μάλιστα σύμφωνα με τη γνώμη κάποιων να αποτέλεσε το «καρκίνωμα» της μπάντας στα χρόνια της θητείας του, η αποχώρηση του όμως απ’ τους DREAM THEATER, σαν σήμερα 18 χρόνια πριν, ήταν ένα αρκετά σημαντικό γεγονός για το χώρο. 
    Είχαν συμπληρωθεί περίπου πέντε χρόνια παρουσίας στο συγκρότημα, κατά τη διάρκεια των οποίων ηχογράφησε τρία άλμπουμ και ολοκλήρωσε δύο παγκόσμιες περιοδείες, μέχρι ο μουσικός να φτάσουμε στη στιγμή της αποχώρηση του.
    Η αρχή του τέλους τοποθετείται λίγο νωρίτερα, στις 29 Δεκεμβρίου του 1998 όταν οι DREAM THEATER εμφανίζονται στο Irving Plazza, στην πολυαγαπημένη τους πόλης, τη Νέα Υόρκη. Το set που παρουσιάζουν είναι πραγματικά υπέροχο, ξεκινώντας με το “Speak to me”, συνεχίζοντας με το “Lifting shadows off a dream”, ενώ στα καπάκια έρχεται και η διασκευή στο “Hey You” των PINK FLOYD.
    Στην ατμόσφαιρα κυριαρχεί μια συναισθηματική φόρτιση ανάμεσα στα μέλη της μπάντας, τα ακριβή αίτια της οποίας ουδείς μπορεί να εξηγήσει, τουλάχιστον απ’ το κοινό. Οι διασκευές συνεχίζονται, με τους THEATER ν’ αποτίουν φόρο τιμής στους RUSH, παίζοντας τα “The silent man” και “Where are you now”, κάπου στο ενδιάμεσα μπαίνουν και κάποια δικά τους κομμάτια, ενώ στις διασκευές προστίθενται επίσης, το “Since I’ve been loving you” των LED ZEPPELIN, το “Bad” των U2 αλλά και ένα αφιέρωμα στους VAN HALEN με το οποίο ανεβαίνει η ένταση, παίρνοντας μορφή πάρτι,  για να φτάσουμε στο “Paradigm shift” και την απογείωση του Derek Sherinian. Η συναυλία δε, έκλεισε με το “O holy night”!
    Λίγες μέρες αργότερα, στις 18 Ιανουαρίου 1999, βγαίνει η επίσημη (και λιτή) ανακοίνωση από το managemet του συγκροτήματος, η οποία ανακοινώνει το διαζύγιο με τον Derek Sherinian. Μετά από εννέα μέρες, θα έρθει και η ανακοίνωση από πλευράς του μουσικού, με την οποία ευχαριστούσε αρχικά τους οπαδούς για τη στήριξη και αφοσίωσή τους όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και τους ίδιους τους DREAM THEATER. 
    Ως γνωστών, τη θέση του πίσω απ’ τα πλήκτρα ανέλαβε ο Jordan Rudess, ο ίδιος μετά από αρκετές δυσκολίες, στράφηκε στην σόλο καριέρα του, ενώ από ένα σημείο κι έπειτα διατήρησε καλές σχέσεις με τα περισσότερα μέλη των THEATER. 

     

    Did you know that:
    –    Η χρονική περίοδος της απόλυσης του Sherian και όσα ακολούθησαν, αποτέλεσαν μια τρομερά δύσκολη και ψυχοφθόρα κατάσταση για τον ίδιο, όπως έχει παραδεχτεί ο ίδιος δημόσια. Γνώμη του είναι πως δε θα έπρεπε οι ακροατές να του έριχναν το φταίξιμο για την ηχητική κατεύθυνση της μπάντας, αφού η γνώμη του ήταν γνωστή και ξεκάθαρη. Έχει προσθέσει επίσης, ότι ποτέ δεν τον ενδιέφερε να αναδείξει τον εαυτό του, αλλά τη σύνθεσή του, γι’ αυτό και δε σόλαρε τόσο συχνά, κάτι που ισχύει και στις σόλο δουλειές του.

    Χαρά Νέτη 

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here