A Day To Remember… 22/9 [AMON AMARTH, ALICE COOPER]

0
126

 

 

 

 

ΟΝΟΜΑ ALBUM:With Oden on Our Side” – AMON AMARTH
ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 2006
ΕΤΑΙΡΙΑ: Metal Blade
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: Jens Bogren
ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΠΑΝΤΑΣ:
Φωνητικά – Johan Hegg
Kιθάρες – Olavi Mikkonen, Johan Söderberg
Μπάσο – Ted Lundström 
Τύμπανα – Fredrik Andersson

Μετά από ένα “Fate of Norns” που συγκέντρωσε όλη την εύνοια των οπαδών και τα θετικά σχόλια των κριτικών, οι AMON AMARTH, όχι απλώς διατηρούν την ανοδική τροχιά τους, αλλά ακριβώς δέκα χρόνια πριν, φτάνουν σε κορυφαία επίπεδα, με την έκτη κατά σειρά δουλειά τους, το έπος, “With Oden on Our Side”. Ο τίτλος μιλάει από μόνος του, αφού εδώ πρόκειται για ένα άλμπουμ, μέσα απ’ το οποίο ξεδιπλώνεται με τρόπο μαγικό ολόκληρη η Σκανδιναβική μυθολογία. Κατά τον Johan Hegg, η επιλογή του Oden έγινε δεδομένου του ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο θεό της μυθολογίας τους, θεό του πολέμου, της σοφίας, της ποίησης και της τέχνης και μάλιστα όλοι στην μπάντα αισθάνονταν πως κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων, ο θεός ήταν με το μέρος τους. Κρίνοντας από το αποτέλεσμα, σίγουρα ο θεός ήταν με το μέρος τους, αλλά σίγουρα δεν είναι προϊόν της εύνοιας του, η ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία που απολαμβάνει μετά και από αυτή τη δουλειά η μπάντα. Μέσα στα χρόνια οι Σουηδοί, έχουν επιδείξει μεγάλη μεθοδικότητα, διαρκή βελτίωση, προσπάθεια και συνέπεια σε κάθε τους κυκλοφορία. Έτσι και στο “With Oden on our side”, είναι εμφανής η πρόοδος που έχει επιτευχθεί μέσα στους κόλπους της μπάντας. Από το “Valhall awaits me” που δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα, καταλαβαίνει κανείς τον προδιαγεγραμμένο θρίαμβο που πρόκειται ν’ ακολουθήσει. Ενώ τα λεπτά κυλούν, είναι ξεκάθαρο ότι οι Σουηδοί Vikings, έχουν φτιάξει μια δουλειά στην οποία κάθε τραγούδι συνεπάγεται με hit. Οι συνθέσεις σφύζουν από μελωδία και τεχνικότητα, με απανωτά, γρήγορα, μανιασμένα riffs, πιασάρικα σόλο και πολλά επικά στοιχεία.  Το κάθε κομμάτι διαφέρει, έχει μια δική του αίσθηση και μέσα από  την πολυπλοκότητα των συνθέσεων, το ενδιαφέρον του ακροατή μένει αμείωτο.


Κι επειδή κάθε καλή σύνθεση αναδεικνύεται ως άριστη, όταν εκτελείται με τον κατάλληλο τρόπο, από μουσικούς που έχουν πέρα απ’ το ταλέντο και την κατάλληλη χημεία μεταξύ τους, το “With Oden on Our Side” ξεχωρίζει και απ’ αυτή την άποψη. Η συνεργασία ανάμεσα στις δύο κιθάρες είναι ακόμη υψηλότερου επιπέδου, γεγονός που φαίνεται έντονα στις φοβερές δισολίες που παίζουν, ο Joan Hegg βελτιώνει την ποιότητα της φωνής του, χωρίς βέβαια να αλλάζει το στυλ της, το μπάσο του Ted Lundström είναι συνεπές και δυνατό, έστω κι αν αδικείται σε σημεία απ’ την παραγωγή, ενώ τα τύμπανα του Fredrik Andersson, έχουν πρωταρχικό ρόλο, είναι ακόμη ταχύτερα από πριν και με την αμεσότητα τους βοηθούν στο όλο αποτέλεσμα. 
Το γεγονός ότι το συγκρότημα ανεβάζει τον πήχη ακόμη ψηλότερα και εξελίσσεται φαίνεται και στο ότι για πρώτη φορά καταφέρνει να μπει στα chart, αυξάνοντας έτσι την εμπορικότητα του.  Εκτενείς παγκόσμιες περιοδείες, που έδωσαν την ευκαιρία και στο ελληνικό κοινό να τους δει για πρώτη φορά, video clip για το “Runes to my memory”, όλα αυτά αποτελούν στοιχεία που μαρτυρούν το κλίμα που επικρατούσε εκείνη την εποχή για τη γιγάντωση των AMON AMARTH και τη μετατροπή τους σε ηγέτες του Viking/epic death metal είδους.

 

Did you know that:
–    Το συγκεκριμένο άλμπουμ είναι το πρώτο της μπάντας που ηχογραφήθηκε στη γενέτειρά τους, ενώ εδώ για πρώτη φορά επίσης, εκτελεί χρέη παραγωγού ο Jens Bogren, που στην καριέρα του έχει συνεργαστεί με πληθώρα σπουδαίων ονομάτων του χώρου όπως οι SYMPHONY X, KATATONIA, OPETH, ROTTING CHRIST, KREATOR κ.α. 

 

Ακολουθεί η συνέντευξη που είχε δώσει ο μπασίστας του γκρουπ,Ted Lunstrom, στον Κωνσταντίνο Βασιλάκο, στο έντυπο ROCK HARD, στο τεύχος 13, στα πλαίσια της προώθησης του “With Oden on our side”…

AMON AMARTH interview (Ted Lundstrom)
“The gods are watching”

Λίγους μήνες πριν κλείσει το σωτήριο έτος 2006 οι AMON AMARTH κυκλοφορούν DVD και CD απαράμιλλης ποιότητας. Αφήνοντας σε μία άκρη το σπαθί και την ασπίδα και με την άδεια του βόρειου θεού του κεραυνού, επικοινωνούμε με έναν από τους Σουηδούς πολεμιστές, τον Ted Lundstrom.

Θα κυκλοφορήσετε σε λίγο καιρό το νέο σας δίσκο. Μπορείς να μου δώσεις κάποιες πληροφορίες για αυτόν;
Τιτλοφορείται “With Oden on our side”. Ηχογραφήθηκε στο Orebro, στα Fascination Street Studios, με παραγωγό τον Jens Bogren, που έχει δουλέψει με τους KATATONIA και τους OPETH μεταξύ άλλων.

Πως νιώθεις για το νέο σας άλμπουμ;
Είμαι πραγματικά ευχαριστημένος, τόσο στο συνθετικό τομέα όσο και στον τομέα της παραγωγής. Ήταν μία μεγάλη επιτυχία για εμάς. Είμαστε χαρούμενοι με το αποτέλεσμα. Δουλέψαμε σκληρά για αυτό, συνθέτοντας τραγούδια μήνες πριν μπούμε στο στούντιο.

Ακούγοντας το άλμπουμ πρόσεξα ότι δεν έχετε κάποιο γρήγορο τραγούδι όπως στο παρελθόν. Κατά πρώτο λόγο, συμφωνείς; Εάν ναι, γιατί συμβαίνει αυτό;
Δεν είμαστε ένα γρήγορο συγκρότημα πλέον. Παλιότερα είχαμε γρήγορα κομμάτια. Δεν ξέρω γιατί έγινε αυτό. Δε σκεφτόμαστε: «Ας κάνουμε ένα γρήγορο ή ένα αργό κομμάτι». Απλά γράφουμε το κομμάτι που μας έρχεται στο μυαλό. Αρκετά από τα τραγούδια είναι mid-tempo, το παρατήρησα, αλλά αυτοί είναι τώρα οι AMON AMARTH.

Πιστεύεις ότι επειδή μεγαλώσατε δε σας νοιάζει πλέον η ταχύτητα; Θεωρώ ότι το είδος της μουσικής σας είναι ιδανικό για γρήγορα τραγούδια, τα οποία συνήθως είναι και πιο πιασάρικα. Δε νομίζετε ότι χρειαζόσασταν ένα τουλάχιστον γρήγορο κομμάτι σαν single ή κράχτη;
Ίσως να ήταν καλό να έχουμε ένα γρήγορο τραγούδι, αλλά όπως είπα, δεν είναι κάτι το οποίο προαποφασίσαμε. Ίσως να έχουμε γεράσει όπως λες. (γέλια) Ο βασικός μας σκοπός είναι να έχουμε καλές μελωδίες και επικά τραγούδια. Μου αρέσουν πραγματικά τα γρήγορα τραγούδια, αλλά δεν είχαμε κάποια καλή ιδέα για ένα. Οπότε δεν υπήρχε λόγος να γράψουμε ένα τέτοιο. Μερικά τραγούδια είναι ίσως πιο γρήγορα από ό,τι στο “Fate of Norns”, αλλά είναι κυρίως mid-tempo.

Επιλέξατε κάποιο συγκεκριμένο τραγούδι για video clip;
Ναι. Για την ακρίβεια γυρίσαμε ένα video πριν από 10 ημέρες για το τραγούδι “Runes to my memory”. Το γυρίσαμε με έναν Αμερικανό σκηνοθέτη ονόματι Bill. Δεν ξέρω το επώνυμό του. Θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή πριν το άλμπουμ.

Από όσο ξέρω η Metal Blade πιστεύει στους AMON AMARTH. Είσαστε ανάμεσα στις προτεραιότητές της για το 2006. Πως το βλέπεις αυτό; Το στυλ σας δεν είναι και τόσο διαδεδομένο τα τελευταία χρόνια. Υπάρχει τόσο μεγάλο κοινό για εσάς εκεί έξω;
Βασικά με το τελευταίο μας άλμπουμ αποδειχθήκαμε πολύ επιτυχείς σε θέματα πωλήσεων αλλά και περιοδειών, κάτι το οποίο οδήγησε στην απόκτηση καλής φήμης. Πιστεύω ότι το νέο άλμπουμ θα μας πάει στο επόμενο επίπεδο. Μπορεί να μην παίζουμε το πιο δημοφιλές στυλ, αλλά έχουμε αυτό που χρειάζεται για να ανεβούμε.

Το εξώφυλλο δεν είναι ένα τυπικό AMON AMARTH εξώφυλλο. Τι συνέβη;
Αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε ένα νέο σχέδιο. Ακολουθήσαμε το ίδιο στυλ για σχεδόν όλα τα εξώφυλλά μας και δε μας έβγαινε ξανά για ένα ακόμα. Θέλαμε να το αλλάξουμε. Είμαστε ικανοποιημένοι με το εξώφυλλο ακόμα κι αν δεν έχει φωτιά. Η φωτιά θα επιστρέψει πιθανόν στο επόμενο άλμπουμ, οπότε υπομονή.

Δεν έχω πρόβλημα με το εξώφυλλο. Απλά οι οπαδοί μπορεί να διαμαρτυρηθούν γι’ αυτή την αλλαγή. Γνωρίζεις καλύτερα από εμένα ότι είναι πιεστικοί όταν δε βλέπουν κάτι που έχουν συνηθίσει.
Έχουμε ήδη ακούσει αρκετά παράπονα από άτομα στο διαδίκτυο που λένε: «Τι στον κόρακα έγινε με τη φωτιά;!» Περιμένουν να δουν ένα εξώφυλλο με φωτιά και εφόσον δε βλέπουν, νιώθουν απογοήτευση. Πιστεύω όμως ότι τελικά δε θα υπάρξει πρόβλημα, καθώς αφού βγει το άλμπουμ στην αγορά θα το συνηθίσουν. Απλά η πρώτη εντύπωση κάνει τον κόσμο να νιώθει άβολα με την ιδέα.

Ίσως η αλλαγή μοτίβου στο εξώφυλλο να σηματοδοτεί μία αλλαγή για το συγκρότημα που το ωθεί στο επόμενο επίπεδο.
Ίσως. Δεν ξέρω. Είναι κάτι που αποφασίσαμε να κάνουμε. Δε θα παραξενευτώ εάν επιστρέψουμε στο παλιό στυλ εξώφυλλων στο επόμενο άλμπουμ. Απλά τώρα νιώθαμε ότι αυτή ήταν η σωστή κίνηση για εμάς.

Ποια τα επόμενα σχέδια για τους AMON AMARTH, πέρα από την κυκλοφορία του νέου δίσκου;
Ετοιμάζουμε μία ευρωπαϊκή περιοδεία. Αυτό είναι το πρώτο βήμα. Επίσης κοιτάμε να κανονίσουμε και μία Αμερικάνικη περιοδεία, αλλά τίποτα δεν είναι ακόμα επιβεβαιωμένο.

Σε ποια από τις 2 αγορές πηγαίνετε καλύτερα;
Είναι νομίζω πάνω κάτω τα ίδια. Ίσως στην Αμερική να πάμε καλύτερα, καθώς το “Fate of Norns” έκανε καλές πωλήσεις και η περιοδεία μας βοήθησε να αποκτήσουμε κι άλλους οπαδούς.

Αυτό μου φαίνεται κάπως περίεργο, εφόσον οι Αμερικάνοι δε νομίζω να μπορούν να συνδεθούν με τους στίχους.
Μπορεί να ισχύει αυτό, αλλά μας βρίσκουν κάπως εξωτικούς και με καλό concept, το οποίο είναι διαφορετικό από ό,τι έχουν συνηθίσει, κι αυτό μας κάνει ενδιαφέροντες.

Θα κάνετε κάποια ειδικό release party όπως με το “Fate of Norns”;
Το σκεφτόμαστε αλλά δεν έχουμε ακόμα αποφασίσει. Ίσως να κάνουμε κάποιο release party για το video και το άλμπουμ ταυτόχρονα, αλλά δεν ξέρω εάν θα παίξουμε όλο το άλμπουμ ζωντανά, καθώς αυτό χρειάζεται αρκετό χρόνο. Θα γίνουν πάντως αρκετές προακροάσεις του δίσκου σε όλη την Ευρώπη, αλλά τίποτα στο οποίο θα παρευρεθούμε.

Θα βγει το άλμπουμ σε περιορισμένη έκδοση;
Ναι και θα είναι ένα διπλό CD. Στο δεύτερο CD θα έχουμε κάποια επιπλέον τραγούδια από το Wacken, κάποιες demo εκδόσεις των τραγουδιών, όπως τα ηχογραφήσαμε στις πρόβες πριν μπούμε στο στούντιο. Επίσης θα έχουμε 2 τραγούδια από τις πρώτες ηχογραφήσεις του “Once sent from the golden hall”. Είχαμε ηχογραφήσει ολόκληρο το “Once sent from the golden hall” αλλά η παραγωγή δεν ήταν αρκετά καλή, οπότε το ξαναηχογραφήσαμε σε άλλο στούντιο. Οπότε τώρα κυκλοφορούμε 2 τραγούδια από τις αρχικές ηχογραφήσεις για τους παλιούς μας οπαδούς που μπορούν να το βρουν ενδιαφέρον.

Κοιτώντας πίσω στην αρχή των AMON AMARTH, πίστευες ότι θα φτάνατε τόσο μακριά;
Πάντα ήλπιζα το καλύτερο για το συγκρότημα, αλλά δεν το περίμενα ότι θα φτάναμε εδώ. Το είδος που παίζουμε είναι ακραίο και υπάρχουν αρκετά καλά συγκροτήματα για να ανταγωνιστούμε.

Όταν το συγκρότημα διαλυθεί, πως θες ο κόσμος να θυμάται τους AMON AMARTH;
Δεν ξέρω! Θα ήθελα να μας θυμούνται σαν ένα καλό live συγκρότημα όπως επίσης και σαν ένα συγκρότημα που έβγαζε καλά άλμπουμ. Έτσι σκέφτομαι ένα καλό συγκρότημα. Να έχουν καλά άλμπουμ κι όχι ένα καλό τραγούδι και όλα τα υπόλοιπα συμπληρώματα σε κάθε άλμπουμ.

Μερικά πράγματα σχετικά με το DVD “Wrath of the Norsemen”. Ήταν υπέροχο, αλλά του έλειπαν κάποια πράγματα. Πιστεύω ότι πέρα από την παρακολούθηση συναυλιών και στα 3 DVD θα έπρεπε να συμπεριλάβετε και κάποιες συνεντεύξεις των μελών του συγκροτήματος, κάποια στοιχεία από την ιστορία σας, τη δισκογραφία σας κτλ. Δεν πιστεύατε ότι κάτι τέτοιο θα ενδιέφερε τους οπαδούς σας;
Φυσικά. Το αρχικό σχέδιο ήταν να υπάρχει έξτρα υλικό. Υπήρξε όμως πρόβλημα με το χρόνο και έπρεπε να κάνουμε τα πάντα ταυτόχρονα, υπήρχε πρόβλημα με τις τυπώσεις και όλα πήγανε πίσω. Οπότε αποφασίσαμε να αφήσουμε τη μουσική να μιλήσει από μόνη της σε αυτό το DVD. Εφόσον κάνουμε ένα άλλο στο μέλλον θα βάλουμε όλα όσα αφήσαμε έξω από το “Wrath of the Norsemen”.

Έχετε σκεφτεί να κυκλοφορήσετε ένα κανονικό ζωντανά ηχογραφημένο δίσκο ή τουλάχιστον να μεταφέρετε τη μουσική του πρώτου DVD σε CD;
Όχι ιδιαίτερα. Δεν έχουμε κάποιο σχετικό σχέδιο. Ίσως στο μέλλον. Θα προτιμούσα βέβαια να κυκλοφορήσουμε ένα ακόμα DVD αντί για ένα CD. Με το DVD έχεις και τη μουσική και την εικόνα για την ίδια τιμή με το CD.

Ναι, αλλά δε μπορείς να το παίξεις στο στερεοφωνικό αυτοκινήτου ή στο discman.
Ναι, έχεις δίκιο. (γέλια) Αυτό είναι πρόβλημα. Θα πρέπει να βρεις κάποιον άλλο τρόπο.

Από ό,τι είδα και στα 3 DVD, μόνο το “Death in fire” συμπεριλαμβανόταν σε όλες τις συναυλίες σας
Όταν ο κόσμος έρχεται στις συναυλίες μας είναι ένα τραγούδι που θέλει ν ακούσει. Πρέπει να το παίζουμε σε κάθε μας συναυλία αλλιώς ο κόσμος θα απογοητευτεί. Είναι σας τους MOTORHEAD με το “Ace of spades”. Ο κόσμος θα απογοητευόταν εάν δεν ακούσει αυτό το τραγούδι όταν έρχονται οι MOTORHEAD για συναυλία.

Περιοδεύσατε εκτενώς για το “Fate of Norns”. Είχατε κάποιες ξεχωριστές στιγμές;
Υπήρχαν αρκετές ξεχωριστές στιγμές. Δε μπορώ να παραθέσω συγκεκριμένες ημερομηνίες, αλλά πιστεύω ότι η αμερικανική περιοδεία με τους CHILDREN OF BODOM και τους TRIVIUM ήταν πολύ καλή. Κάθε βράδυ ήταν sold out σε χώρους χωρητικότητας 1.000-2.000 ατόμων. Ήταν πραγματικά διασκεδαστικό να παίζουμε. Και η ευρωπαϊκή περιοδεία ήταν επιτυχής με τη μαγνητοσκόπηση του DVD. Θέλαμε να κάνουμε ένα πραγματικά καλό σόου. Εφόσον χρησιμοποιούσαμε τόσες κάμερες, θέλαμε να έχουμε όχι μόνο τη μουσική αλλά και οπτικό σόου. Για αυτό είχαμε τα βεγγαλικά, τους Βίκινγκ, τις χορογραφημένες μάχες κι όλα αυτά, για να δώσουμε την όψη ενός ολοκληρωμένου σόου. Η σκηνή ήταν μικρή για να χωρέσουν οι Βίκινγκ αλλά τελικά τα βγάλαμε πέρα.

Είχατε κάποιο πρόβλημα με τη συγκεκριμένη συναυλία; Μήπως σκατώσατε κάποιο τραγούδι και είπατε: «Παιδιά τα κάναμε χάλια. Επειδή γυρνάμε ένα DVD θα πάρουμε το τραγούδι από την αρχή»;
Κάτι τέτοιο δε θα λειτουργούσε ποτέ σε μία τέτοια συναυλία. Θα πρέπει να συμβιβαστείς με τα λάθη. Φυσικά εάν κάναμε κάποιο εξωφρενικό λάθος θα έπρεπε να αρχίζαμε από την αρχή, αλλά θα ήταν πραγματικά ηλίθιο. Ήμαστε ήδη στο μέσο της περιοδείας και ήμαστε ζεστοί. Κάναμε μικρά λάθη τα οποία δεν ξεχωρίζεις εκτός κι αν είσαι μέλος του συγκροτήματος ή αφοσιωμένος οπαδός. Είναι μία συναυλία. Τα λάθη είναι μέρος της συναυλίας. Αυτό πάντως που συνέβη στη συναυλία ήταν ότι σε ένα κομμάτι που έπρεπε να αρχίσει να τραγουδάει ο Johan, το μικρόφωνο χάλασε. Δε μπορούσαμε να σταματήσουμε και να πάμε από την αρχή. Συνεχίσαμε να παίζουμε ενώ αυτός πήγε και πήρε ένα άλλο μικρόφωνο. Τα λάθη κάνουν την όλη εμπειρία πιο αληθινή. Δεν είχαμε ούτε overdubs στο στούντιο. Ούτως ή άλλως δεν είχαμε το χρόνο για επιπλέον δουλειά όπως σου είπα και πιο πριν.

Μία τελευταία ερώτηση που μόλις μου ήρθε στο μυαλό. Κοιτούσα στην ιστοσελίδα σας και ενώ όλοι είχανε συμπληρωμένο προφίλ, εσύ ήσουν ρέστος. Γιατί;
Είναι επειδή είμαι τεμπέλης. (γέλια) Αυτό τον καιρό ετοιμάζεται η νέα μας ιστοσελίδα, οπότε μάλλον θα κάτσω να γράψω κάτι για αυτήν. Θα δούμε. (γέλια)

Ok Ted. Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου και καλή τύχη με το δίσκο.

Κωνσταντίνος Βασιλάκος

 

 

ΟΝΟΜΑ ALBUM: “Constrictor” – ALICE COOPER
ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 1986
ΕΤΑΙΡΙΑ: MCA
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: Beau Hill
ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΠΑΝΤΑΣ:
Φωνητικά – Alice Cooper
Μπάσο – Kip Winger
Τύμπανα – David Rosenberg
Κιθάρα, Πλήκτρα – Kane Roberts

Για μία σειρά ετών ο Alice Cooper ούτε ήξερε που πατούσε και που βρισκόταν λόγω των εκτενώς καταγεγραμμένων καταχρήσεών του με το αλκοόλ. Δίσκοι που πειραματίζονταν με το new wave και το post punk, περιοδείες κατώτερες των υψηλών standards του Alice και μία απόδοση στο studio που ακόμη και ο ίδιος ο Prince of Darkness ούτε θυμάται λόγω των κενών μνήμης που είχε εκείνη την περίοδο συνθέτουν το παζλ μεταξύ 1980-1983. Οπότε η απόφαση να απέχει από τη μουσική βιομηχανία για τρία χρόνια προκειμένου να ανακτήσει δυνάμεις και να αποτοξινωθεί (κάτι που κατάφερε με τεράστια επιτυχία) ήταν ορθή και απολύτως απαραίτητη. 
Το “Constrictor” έπεσε σαν βόμβα στην απροετοίμαστη νεολαία της Αμερικής (κυρίως) που είχαν συνηθίσει έναν Alice πιο χαμηλών τόνων αφού η αλήθεια είναι ότι ο πάλαι ποτέ shock rocker είχε πάψει να σοκάρει τον κόσμο εδώ και μία δεκαετία τουλάχιστον. Το “Constrictor” ήταν ένα κλασικό 80ς heavy metal αλμπουμ με όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά της εποχής. Φανταχτερά ρούχα, ογκώδεις παραγωγές, εντυπωσιακά stage shows, διόλου βαθυστόχαστα τραγούδια που σου κολλούσαν στον εγκέφαλο με τη μία και κυρίως έναν αναγεννημένο Alice Cooper που είχε στο πλευρό του εξαιρετικούς μουσικούς που τον βοήθησαν να επανασυστήσει το περίφημο horror show του σε μία νέα γενιά. Ο Kane “Rambo” Roberts είναι σε απίστευτη φόρμα με την κιθάρα-φλογοβόλο του να…βγάζει φωτιές και να δίνει ένα άλλο νόημα στη λέξη «υπερβολή» (έτσι δεν ήταν όμως τα 80ς;) και τον Kip Winger να προσφέρει τα μέγιστα σε ένα δίσκο που μπορεί να μην έμεινε στην ιστορία για τα διαχρονικά τραγούδια του (εξαιρείται το ΕΠΟΣ “He’s back (the man behind the mask)”) αλλά θα το θυμόμαστε πάντα γιατί σηματοδότησε την επιστροφή του τεράστιου Alice η οποία καλά κρατεί 30 χρόνια μετά.


Κάντε μία χάρη στον εαυτό σας (αν και πιστεύω ότι ήδη το έχετε κάνει) και ακούστε τα “Life and death of the party”, “Teenage Frankenstein” & “Give it up” για να πάρετε μία άκρως αντιπροσωπευτική εικόνα για το “Constrictor”. 

 

Did you know that:

–    Στις 16 Αυγούστου ο Alice Cooper έπαιξε ζωντανά για πρώτη φορά ύστερα από το 1987 το “The world needs guts”;
–    H demo εκτέλεση του “He’s back (the man behind the mask)” είναι τελείως διαφορετική από την εκτέλεση που κατέληξε τελικά στο δίσκο;
–    Ο drummer David Rosenberg υπήρξε μέλος των BLUE YONDER στους οποίος συμμετείχαν επίσης οι Kip Winger, Sandy Stewart & Steve Hogarth;

Χαρά Νέτη & Παναγιώτης “The Unknown Force” Γιώτας
Κείμενο Alice Cooper: Σάκης Νίκας 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here