Ακυρώσεις συναυλιών στο Παρίσι και στην υπόλοιπη Ευρώπη λόγω των τρομοκρατικών χτυπημάτων

0
76

Με αφορμή των τραγικών γεγονότων στο Παρίσι, μετά τους U2 ήρθε η σειρά των FOO FIGHTERS, IN FLAMES, DEFTONES και MOTORHEAD να ακυρώσουν τις εμφανίσεις τους τόσο στο Παρίσι όσο και στους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς σταθμούς των περιοδειών τους.


Οι DEFTONES μάλιστα, μέλη των οποίων βρίσκονταν στον χώρο του Bataclan λίγο πριν την τρομοκρατική επίθεση, είχαν προγραμματίσει να εμφανιστούν εκεί το τριήμερο Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: “… με τα βαθύτερα συλλυπητήρια, την αγάπη και τον σεβασμό προς όλους όσοι έχουν επηρεαστεί από το γεγονός, και για όλους εμάς που μοιραζόμαστε τον ίδιο πλανήτη, πρέπει να γυρίσουμε σπίτι, στους αγαπημένους μας. Θα επιστρέψουμε όταν θα είναι η κατάλληλη στιγμή”. Το συγκρότημα εκτός από τις εμφανίσεις του στο Παρίσι, ακυρώνει κι αυτές στην Γερμανία και την Αγγλία.


Οι MOTORHEAD με την σειρά τους μεταθέτουν προγραμματισμένη για χθες (Κυριακή 15/11) εμφάνισή τους στο Zenith concert venue, για τον Ιανουάριο. Σε μια σύντομη ανακοίνωση αναφέρουν: “Οι καρδιές μας ανήκουν σε όσους υπέφεραν απόψε στο Παρίσι. Λυπούμαστε πολύ, είναι εντελώς τρομακτικό” και συνεχίζουν, “ευχαριστούμε όλους όσοι ρώτησαν για την υγεία μας. Όλοι στο motorcamp είμαστε ασφαλείς”.


Οι IN FLAMES με την σειρά τους ακύρωσαν την εμφάνιση του Σαββάτου (14/11), η οποία θα λάμβανε χώρα στην πόλη Nancy. Η δήλωση της μπάντας έχει ως εξής: “Στο φως των απόλυτα τρομακτικών γεγονότων στο Παρίσι χθες το βράδυ, αποφασίσαμε να ακυρώσουμε το αποψινό μας show στη Nancy. Θα περάσουμε την ημέρα αναλογιζόμενοι του φίλους, συνεργάτες, οπαδούς και οικογένειες που επλήγησαν”. Ωστόσο το συγκρότημα θα συνεχίσει την περιοδεία του, με τον επόμενο σταθμό να βρίσκεται στην Ελβετία.


Τέλος οι FOO FIGHTERS, ακύρωσαν τις υπόλοιπες εμφανίσεις τους επί ευρωπαϊκού εδάφους, καθώς φυσικά και την προγραμματισμένη συναυλία για σήμερα (Δευτέρα 16/11) στο Παρίσι. Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: “Λόγω της βαθιάς θλίψης και της ειλικρινής ανησυχίας μας για όλους στο Παρίσι, ανακοινώνουμε την ακύρωση της υπόλοιπης περιοδείας μας. Στο φως αυτής της παράλογης βίας, του κλεισίματος των συνόρων και του παγκόσμιου πένθους, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε αυτή την στιγμή. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να το εκφράσουμε. Αυτό είναι τρελό. Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας πηγαίνουν σε όλους όσοι έχουν πληγωθεί ή χάσει κάποιον αγαπημένο τους”.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here