Απεβίωσε στα 65 του ο δημιουργός των εξωφύλλων των SLAYER, Lawrence Carroll

0
80

Ο Αμερικανός ζωγράφος Lawrence “Larry” Carroll, ο άνθρωπος που δημιούργησε τα εξώφυλλα στα album των SLAYER, “Reign in blood”, “South of heaven”,  “Seasons in the abyss”  και “Christ illusion” απεβίωσε σε ηλικία 65 ετών. Ο θάνατός του ανακοινώθηκε από την γκαλερί του, “Karsten Greve”  στη Κολωνία,  η οποία εκπροσωπούσε τον καλλιτέχνη από το 1999. Ο Carroll άρχισε να δουλεύει με τους  SLAYER το 1986, αφού πρώτα ήρθε σε επαφή με τον παραγωγό Rick Rubin, ο οποίος είχε υπογράψει τη θρυλική μπάντα στην Def Jam.
“Δεν υπήρχαν πολλοί καλλιτεχνικοί διεθυντές που να μου ζητούσαν να φτιάξω εξώφυλλα για μπάντες όπως οι AEROSMITH ή τον STING. Νομίζω όλοι φοβόντουσταν το αποτέλεσμα. Πολλοί μου έλεγαν ότι οι δημιουργίες μου ήταν πολύ σκοτεινές για το ευρύ κοινό, οπότε οι SLAYER μου ταίριαζαν “ είχε πει ο καλλιτένης σε μία του συνέντευξη το 2010 στο περιοδικό Revolver. Στη ίδια συνέντευξη ανέφερε πως τα υλικά που χρησιμοποιούσε ήταν ακρυλική μπογιά, πετρέλαιο  και κολάζ από σχέδια.
“Συχνά κάνω σχέδια και στη συνέχεια τα βγάζω σε φωτοτυπίες σε ένα Xerox μηχάνημα, κάτι που κάνω από τα μέσα της δεκαετίας του ‘70. Τώρα με το Photoshop τα πράγματα έχουν αλλάξει. Αυτό που έκανα ήταν πιο φυσικό και οργανικό και φυσκά το προτιμώ σε σχέση με τους υπολογιστές”.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here