Αστυνομικές αρχές στη Σκωτία «έσωσαν» metal οπαδούς αφού τους πέρασαν για μέλη αυτοκτονικής αίρεσης

0
85

Σωστικά συνεργεία και αστυνομικές αρχές στη Σκωτία έθεσαν σε εφαρμογή μεγάλη επιχείρηση μετά από πληροφορία που άφησε ένας περαστικός ο οποίος πέρασε μια ομάδα κατασκηνωμένων heavy metal οπαδών για μέλη θρησκευτικής αίρεσης που σχεδίαζε μαζική αυτοκτονία.
Οι τρεις ενήλικοι άντρες έπιναν μπύρες αμέριμνα γύρω από μια φωτιά στο χώρο όπου είχαν κατασκηνώσει σε μια από τις Σκωτσέζικες νήσους, στη λίμνη Loch Leven τη περασμένη Κυριακή, ενώ τα παιδιά τους κοιμόντουσαν σε μια τέντα. Ξαφνικά πρόσεξαν τους προβολείς της αστυνομίας που ερχόντουσαν κατά πάνω τους από τη λίμνη. Όπως αναφέρει ο Παναγιώτης Φίλης, λέκτορας στο πανεπιστήμιο του Aberdeen στη Σκωτία και ιδρυτής του ζυθοποιείου “Black Metal Brewery”, “για κάποιο ανεξήγητο λόγο, η αστυνομία έλαβε τη πληροφορία ότι μπορεί να βρισκόμαστε σε σοβαρό κίνδυνο και έτσι ήρθαν να μας σώσουν. Εκτέλεσαν άψογα το καθήκον τους. Το μόνο θέμα είναι πως δεν είχαμε ανάγκη σωτηρίας.”
Η αστυνομία πιο πριν έσπασε το τζάμι στο αυτοκίνητο ενός από τους άντρες, παρκαρισμένο στην ενδοχώρα, σε αναζήτηση πιθανού σημειώματος αυτοκτονίας. Μάλιστα, η αστυνομία ανέφερε σε συνέντευξη πως ανησυχούσαν για πιθανή περίπτωση απαγωγής ανηλίκου.
Οι κατασκηνωτές μεταφέρθηκαν στη ξηρά όπου, όπως ανέφεραν στη Βρετανική Guardian, είδαν πάνω από είκοσι σωστικά οχήματα, από πυροσβεστικά μέχρι ασθενοφόρα, που τους περίμεναν.
“Όταν φτάσαμε στη ξηρά, πρόσεξα έναν αστυνομικό που είχε κοπεί σοβαρά στο μπράτσο και στο χέρι προσπαθώντας να σπάσει το τζάμι του αυτοκινήτου μου” ανέφερε ο Ross Anderson, ένας άνδρας της παρέας. “Η εντύπωση μου ήταν πως είχαν προετοιμαστεί για κάτι πολύ συναρπαστικό ενώ δεν υπήρχε απολύτως τίποτα να ασχοληθούν.”
Μιλώντας σε τοπική εφημερίδα, ένας από τους τρεις άντρες, καθηγητής ξένων γλωσσών και μέλος της μπάντας NYCTOPIA, David Henderson, είπε πως “μας έκαναν να νιώσουμε πως κάναμε κάτι τρομερό ενώ μας αρέσει απλά να κάνουμε υπαίθριο κάμπινγκ, να πίνουμε μπύρες και να ακούμε heavy metal μουσική.” Σύμφωνα με τον ίδιο, όλη η φασαρία έγινε μάλλον επειδή κάποιος είδε μια ομάδα ανθρώπων ντυμένοι στα μαύρα και τα παιδιά που είχαν βαφτεί στο πρόσωπο. “Επειδή είμαστε ντυμένοι στα μαύρα και μοιάζουμε με στερεοτυπικούς heavy metal οπαδούς, ο κόσμος νομίζει ότι είμαστε επικίνδυνοι.” 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here