Ηχηρή απάντηση των IRON MAIDEN στη μήνυση του πρώην τραγουδιστή τους, Dennis Wilcock

0
140

Οι IRON MAIDEN απάντησαν προσφάτως με κάθε επισημότητα στη μήνυση που κατέθεσε ο πρώην τραγουδιστής τους, Dennis Wilcock, μέσω της οποίας ισχυριζόταν ότι έγραψε τους στίχους για τα “Prowler”, “Charlotte The Harlot”, “Phantom Of The Opera”, “Iron Maiden” και “Prodigal Son” και ζητούσε ως αποζημίωση 2,6 εκατομμύρια δολάρια. 
Πιο συγκεκριμένα, το θρυλικό βρετανικό συγκρότημα παραδέχτηκε μεν ότι ο Wilcock άλλαξε τρεις λέξεις στο “Prowler” και άλλες δυο στο “Charlotte The Harlot”, αλλά συγχρόνως αμφισβήτησε την ικανότητά του να θυμηθεί ποιες ακριβώς ήταν αυτές με την ακόλουθη χαρακτηριστική δήλωση: “Όταν ήταν μέλος των IRON MAIDEN (σ.σ. στο διάστημα μεταξύ 1976 και 1978) συνήθιζε να ξεχνά τους στίχους για το κομμάτια της μπάντας, είτε να χάνει λέξεις, είτε να τραγουδά τους λάθος στίχους. Στις συναυλίες χρειαζόταν μάλιστα να τραγουδά από χαρτιά όπου είχε γραμμένους τους στίχους. Σύμφωνα με αυτά, είναι αβάσιμο ότι ο Mr. Wilcock μπορεί τώρα να θυμηθεί στίχους που ο ίδιος ισχυρίζεται ότι είχε γράψει πριν από 40 χρόνια.”
Την αγωγή εκ μέρους του Wilcock κατέθεσε ο πρώην rock manager, Barry McKay, ο οποίος είχε σύρει στα δικαστήρια τους Steve Harris και Dave Murray για το “Hallowed be thy name”, ισχυριζόμενος ότι το συγκρότημα είχε αντιγράψει βασικά μέρη ενός κομματιού με την ονομασία “Life’s shadow”, που είχε συγγράψει πριν από μια δεκαετία ο Brian Quinn.  

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here